Pevke in pevci za stanovalce radgonskega DSO

V domu starejših občanov so pripravili koncert in razstavo

Prlekija-on.net, nedelja, 1. januar 2017 ob 18:14
Koncert v DSO Gornja Radgona

Koncert v DSO Gornja Radgona

Ob izteku leta 2016 so v radgonskm Domu starejših občanov, med drugim, pripravili poseben kulturni dogodek. Na svečanem, tradicionalnem božičnem koncertu sta namreč nastopila dva pevska zbora, ki sta z ubranim petjem navdušila poslušalce, stanovalce doma in njihove svojce, ter tudi zaposlene v domu. Najprej se je s svojim programom za to priložnost predstavil Ženski pevski zbor Društva upokojencev Gornja Radgona, ki ga vodi zborovodkinja Dragica Černe, nato pa smo poslušali še srčno slovensko in božično pesem Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Cankova, pod vodstvom Mire Huber, ob spremni besedi predsednika te skupine, Milana Osterca.

Direktor Doma, mag. Marjan Žula, ki je tudi tokrat povezoval program, je uvodoma povedal, da je prireditev posvečena ne samo prazničnemu trenutku, marveč tudi Dnevu samostojnosti in enotnosti. Poudaril je pomen slovenske besede in pesmi za obstoj našega naroda ter izrazil bojazen, da se bo v globalizaciji svetovnih razsežnosti vse bolj izgubljala naša slovenska kultura in samobitnost. Ob tej priložnosti je še odprl razstavo z naslovom »Likovno-literarna ustvarjalnica« ter povedal, da so dela nastajala v Beltincih, kjer so sodelovali pomurski domovi starejših, ter da so se te delavnice udeležili tudi nekateri stanovalci radgonskega Doma.

Ob tem se je mag. Žula s šopkom cvetja vsaki zborovodkinji zahvalil za lep nastop in izpostavil odlično sodelovanje Doma tudi z radgonskim DU ter simbolično podaril »domski« koledar predsednici tega društva Inge Ivanek, ki se res trudi in nesebično razdaja. V prijetnem vzdušju in s posebnim čustvenim nabojem je prireditev zaključil še združeni pevski zbor s skladbo »Sveta noč«, ki je zazvenela res veličastno, saj so se petju pridružili domala vsi poslušalci in se tako ob dobrih željah za prihodnje leto razšli s čudovitimi občutki ter toplino v srcu.


Več v Kultura in izobraževanje