Žarek ogrel popoldan z božično pesmijo

Radenci: Novoletni pevski nastop septeta v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, četrtek, 5. januar 2017 ob 08:04
Novoletni pevski nastop v DOSOR-ju

Novoletni pevski nastop v DOSOR-ju

Pri Društvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja že več let deluje Vokalna skupina Žarek. Pevk je skupno 12, ki se združujejo ob petju in glasbi pod vodstvom Renate Vajndorfer. Vendar pa je strokovno vodstvo »v rokah« zborovodje Matije Horvata.

Za predpraznične, vesele decembrske dni, so naštudirale pravcati program božičnih pesmi, ki so ga večkrat predstavile. Tako so na povabilo diplomirane medicinske sestre Suzane Divjak prišle nastopit tudi v DOSOR (Dom starejših občanov Radenci), kjer imenovana vodi pevsko skupino stanovalk in stanovalcev Večerna zarja ter pevsko skupino zaposlenih Navdih. Nastop so članice Vokalne skupine Žarek opravile 4. januarja popoldne v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice.

Čeprav je bil tedaj Božič že precej časa mimo, so pesmi božičnega časa vseeno odlično šle poslušalkam in poslušalcem v ušesa. Tako so s skupnim petjem koncert zaključili s pesmijo »Sveta noč«. Zaradi »bolezni v ansamblu« je nastopil le septet, skupina sedmih pevk, ki pa so vseeno zaslužile krepki aplavz ob zaključku tokratnega nastopa. Tedaj se jim je Suzana Divjak zahvalila z DOSOR-jevimi koledarji.


Več v Kultura in izobraževanje