Počastili 30 let Turistično narodopisnega društva Razkrižje

Društvo že 30 let skrbi za ohranitev šeg in navad, kulinaričnih posebnosti ter promocijo turistične ponudbe celotnega območja Občine Razkrižje

Prlekija-on.net, sobota, 14. januar 2017 ob 08:391
30 let Turistično narodopisnega društva Razkrižje

30 let Turistično narodopisnega društva Razkrižje

V petek, 13. januarja, je v Domu kulture Razkrižje potekala slavnostna akademija v počastitev 30-letnice delovanja Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Ob videoprojekciji, ki jo je pripravil predsednik društva, Stanko Ivanušič, so se sprehodili skozi 30 let aktivnega delovanja.

Društvo je glavni organizator največjih prireditev v kraju in nosilec turistične ponudbe. Odlikujejo ga marljivi člani, ki jih je blizu 160. Že od leta 2009, obdelujejo tudi lasten vinograd ter pridelujejo vino, ki so ga poimenovali po domačinkah, ki so bile imenovane za ljutomerske vinske kraljice, po Martini XV. in Martini XVIII. V okviru društva skrbijo za ohranitev šeg in navad, kulinaričnih posebnosti ter promocijo turistične ponudbe celotnega območja Občine Razkrižje. Ob tem jubileju jih je s svojim obiskom počastil predsednik Turistične zveze Slovenije, Peter Misja ter društvu izročil posebno priznanje.

Ves čas prireditve so številni zbrani lahko uživali ob glasbi; kvarteta godal Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pod vodstvom prof. Hermine Matjašič ter Tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer s katerim so zapeli: Mira Rebernik Žižek, Mišo Kontrec in Hermina Matjašič. Ob sproščenem vzdušju je izvrstno program povezovala Mira Rebernik Žižek.

Podeljena so bila priznanja članicam in članom društva, ki so aktivni vse od ustanovitve. Za 30 let pomembnega prispevka k delu, razvoju in promociji Turistično narodopisnega društva Razkrižje, pa sta se predsedniku TND Razkrižje Stanku Ivanušiču v imenu članov društva zahvalila podpredsednik Adolf Pergar in prva tajnica društva, Cilika Srša, mu izročila priznanje in posebno presenečenje, ki je darilo vseh članov društva.

Dogodek se je zaključil ob druženju ter pogostitvi z razkriškimi dobrotami.


Več v Kultura in izobraževanje