Člani PGD Cezanjevci opravili 123. občni zbor

V letošnjem letu bodo člani PGD Cezanjevci nadaljevali z izobraževanjem mladine, uresničili pa bi radi tudi večletno željo in zgradili prepotrebno garažo

Prlekija-on.net, sreda, 18. januar 2017 ob 12:31
Občni zbor PGD Cezanjevci

Občni zbor PGD Cezanjevci

V soboto, 14. januarja, so člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Cezanjevci opravili 123. občni zbor. Številnim zbranim je najprej nekaj besed namenil predsednik tega društva Aleš Lipovec, ki je podal poročilo o opravljenem v lanskem letu. »Leto 2016 si bomo zapomnili po tem, da smo imeli po dolgem času na občinskem tekmovanju na Cvenu več ekip. Imeli smo dve enoti pionirjev, eno enoto mešanih mladincev in ekipo A člani. Članska enota se je v lanskem letu udeležila tudi petih tekmovanj, ki so potekala po Pomurju,« je dejal Lipovec, ki je ob tem pohvalil prizadevne člane, ki so med drugim skrbeli tudi za urejenost notranjosti gasilskega doma in njegove okolice. V letošnjem letu bodo člani PGD Cezanjevci nadaljevali z izobraževanjem mladine, uresničili pa bi radi tudi večletno željo in zgradili prepotrebno garažo.

»Že dolgo tega je, da je beseda gasilec prerasla v nekaj več. Prerasla je v to, da ste tisti ljudje, na katere se lahko vsak trenutek obrnemo in se zanesemo na vašo odzivnost na pomoč,« je med drugim povedal podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. Dodal je, da se tudi v letošnjem letu ne bodo nižala sredstva za gasilsko dejavnost, poleg tega pa se bo pristopilo k nabavi gasilskega avtodvigala. Delo članov PGD Cezanjevci so pohvalili številni gostje, med drugim tudi predsednik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus, ki je ob tej priložnosti skupaj s poveljnikom PGD Cezanjevci Sašem Gorjakom podelil priznanja z značko za dolgoletno aktivno delo v gasilski organizaciji. Med drugim sta priznanji prejela tudi Marjan Vunderl za 70-letno in Marta Makoter za 50-letno delo v gasilski organizaciji.


Več v Kultura in izobraževanje