Pester začetek leta v DSO Gornja Radgona

Najprej Violinke, nato še dalmatinska klapa

Prlekija-on.net, torek, 7. februar 2017 ob 08:12
Klapa Solaris v DSO Gornja Radgona

Klapa Solaris v DSO Gornja Radgona

Stanovalci Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona so, po številnih aktivnostih ob koncu lanskega leta, tudi v prvem mesecu letošnjega, bili nadvse zadovoljni s prireditvami, ki so bile organizirane prav zanje. Poleg strokovne nege in oskrbe namreč vodstvo DSO skrbi tudi za kulturno raven dogajanja in druge animacije. Tako je vokalna skupina Violinke, skupaj z instrumentalisti pričarala prijetno vzdušje na koncertu v avli Doma. "Nastopajoči so člani kolektiva vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, s katerimi že vsa leta tesno in dobro sodelujemo," je v nagovoru ob nastopu Violink, med drugim izpostavil mag. Marjan Žula, direktor DSO Gornja Radgona. Omenil je kar nekaj aktivnosti, ki jih izvajajo v medsebojnih povezavah in s tem spodbujajo medgeneracijsko sodelovanje. Ubrano petje Violink je sicer prevzelo poslušalce in koncertni program so zaključile z obljubo, da kmalu zopet pridejo prepevat v DSO.

Že dober teden zatem pa je čakala stanovalce DSO ter številne poslušalce iz Gornje Radgone in okolice, nova glasbena »poslastica«. Klapa Solaris iz Šibenika je obudila lepe spomine in čudovite občutke s petjem dalmatinskih pesmi, ki jih vsi radi poslušamo. Občinstvo je vsako izvedeno skladbo nagradilo z gromkim aplavzom in večkrat pritegnilo lepim melodijam.

Direktor DSO, mag. Marjan Žula, ki je povezoval program, se je ob koncu zahvalil za prijetno in nostalgije polno doživete trenutke ter izrazil upanje, da se bo Klapa Solaris iz Šibenika še kdaj odzvala vabilu na nastop pred stanovalci DSO Gornja Radgona.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje