Spomladanski šopki teloha za Valentinovo

Alojzija iz okolice Lenarta je obiskovalcem in mimoidočim ponujala šopke spomladanskega teloha

Prlekija-on.net, torek, 14. februar 2017 ob 18:222
Pa je po dolgotrajni zimi v deželo ob Muri le prišla s toplim vremenom pomlad. Ob godu svetega Valentina v torek, 14. februarja, ko po starem ljudskem pregovoru sv. Valentin prinaša ključe od korenin, ko je dan zaljubljenih, se v vinogradih in na vrtovih začenjajo različna dela. Tako smo na god sv. Valentina v torek, 14. februarja dopoldne srečali Alojzijo iz okolice Lenarta, ki je v Slovenski ulici v mestu Murska Sobota obiskovalcem in mimoidočim ponujala šopke spomladanskega teloha.

Ob njej so se ustavljali fantje, možje, dekleta, žene in drugi naključni obiskovalci mesta, ki so teloh dobili od prodajalke in ga odnesli svoji najdražji ob dnevu zaljubljenih. Teloh je namreč prva spomladanska cvetlica. Alojzija je povedala, da je šopke teloha nabirala v gozdu v okolici Lenarta, ponujala jih je mimoidočim, ki so to želeli in v dar za šopek teloha namenili kakšen evro.

Kot je povedala je življenje težko in treba se je znajti, da dneve za preživetje poveže s koncem meseca. Vsak evro, ki je dobila od nabranega teloha ji bo še kako prav prišel za preživetje.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje