Podjetje Carthago postavlja nov mejnik - proizvodni trak zapustilo petnajsttisoče vozilo

Vozilo se ponaša z veliko nadstandardne serijske opreme, na pot pa se podaja k bodočemu lastniku v Nemčijo

Prlekija-on.net, sreda, 15. februar 2017 ob 21:212
15.000 vozilo v podjetju Carthago

15.000 vozilo v podjetju Carthago

Podjetje Carthago iz Odrancev daje s paleto novih modelov integriranih in delno integriranih vozil nove impulze na trg avtodomov. Podjetje je izvozno usmerjeno in se je v teh osmih letih in pol pridružilo ostalim uspešnim slovenskim izvoznikom. Trenutno podjetje zaposluje že 716 ljudi, v sredo, 15. februarja pa so postavili nov mejnik, saj je proizvodni trak zapustilo petnajsttisoče vozilo.

Jubilejni naziv petnajsttisočega vozila pripada modelu chic c-line I 4.9, ki je eden najbolje prodajanih modelov iz Carthago družine. Vozilo se ponaša z veliko nadstandardne serijske opreme, kamor spadajo visokokakovostna AL-KO šasija, LED žarometi, premium izvedba karoserije z odlično izolacijo in 10 letno garancijo na vodotesnost, proti toči obstojna streha ter izolirani odlagalni prostori, ki so dostopni od zunaj in delno tudi iz bivalnega prostora.

V notranjosti avtodoma imajo potniki na voljo spalnico z veliko posteljo, ki je opremljena z nadstandardno vzmetnico ter z vrati ločena od bivalnega prostora. Nad šofersko kabino se nahaja dvižna postelja, ki prav tako ponuja udobje, ki ga pričakujejo premium uporabniki.

Posebej prostorna je kopalnica, ki je ločena od tuša. Omeniti velja tudi sodobno opremljeno kuhinjo z avtomatom za kavo ter hladilno omaro. V prednjem delu avtodoma je potnikom na voljo udobna L-sedežna klop in dodaten fotelj z visokokavostnim oblazinjenjem. Avtodom je opremljen tudi s sodobno audio in video opremo.

Vozilo je primerno za celoletno uporabo, saj je opremljeno z odličnim sistemom gretja. Za avtonomijo in brezskrbna potovanja poskrbijo dodatne baterije in prostor za dve plinski jeklenki, saj je oskrba mogoča tako s plinom kot z elektriko.

Vso to udobje in tehnologija se umeščata v 7,45 m dolžine, 2,27 m širine in 2,89 m višine. Skupna dovoljena masa vozila je 4,5 tone. Avtodom poganja Fiatov 2,3 l dizelski motor s 96 KW. Maksimalno število potnikov je 5.

Jubilejno vozilo se na pot podaja k bodočemu lastniku v Nemčijo.

Carthago


Več v Gospodarstvo