Za 35-letnika velika kazen že izguba mame, sodišče pogojno kazen opustilo

35-letnik je priznal, da je kriv za mamino smrt, ki je septembra lani umrla pod balo sena v Cezanjevcih

Prlekija-on.net, nedelja, 26. februar 2017 ob 09:019
Cezanjevci

Cezanjevci

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti se je v predobravnavnem naroku končal sodni postopek zoper 35-letnega Petrčka Markoviča iz Cezanjevcev. Okrožna državna tožilka Desanka Novak mu je očitala kaznivo dejanje povzročitve smrti iz malomarnosti, a ker je obtoženi očitano kaznivo dejanje brez pomislekov priznal, je okrožna sodnica Natalija Pavlič Goldinskij sledila predlogu tožilstva, da se Markoviču izreče pogojna kazen zapora, nakar izvršitev kazni opustijo.

Zanj je bila kazen že izguba mame, krivdo je priznal, olajševalna okoliščina pa je tudi, da še ni bil kaznovan. Izrekla mu je deset mesecev pogojnega zapora s preizkusno dobo enega leta, kazen pa se hkrati opusti. Sodišče je sledilo zagovorniku obtoženega, odvetniku Iztoku Drozdku, ki je predlagal, da njegovega varovanca oprostijo plačila sodnih stroškov.

Tragedija se je zgodila 24. septembra lani, ko je ob 17.48 uri, UKC Murska Sobota bil obveščen, da je v Cezanjevcih večja bala sena padla na žensko in jo poškodovala. Ugotovljeno je bilo, da je 34-letni moški na podstrešju gospodarskega poslopja valil okroglo balo sena do odprtine, da jo spusti etažo nižje. Ko je balo spustil skozi odprtino je pod odprtino prišla 60-letna ženska. Bala sena je z višine 3 metrov padla na žensko in jo telesno poškodovala. Poškodovana je nato bila odpeljana v bolnišnico, kjer pa je 60-letna Marija Markovič iz Cezanjevcev žal umrla.

Nesrečna Marija je takrat iz hleva hotela nagnati mačko, da na njo ne bi padla bala sena, ki pa je nato bila usodna za njo. Tragedija je bila še toliko večja, saj je v delovni nesreči tri leta prej, umrl tudi oče Anton.


Več v Črna kronika