Očistimo Razkrižje v enem dnevu!

V Občini Razkrižje so se zavzeto lotili načrtovanja akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu!

Dejan Razlag, sreda, 27. januar 2010 ob 12:42
Očistimo Slovenijo

Očistimo Slovenijo

Kot smo že poročali, bo v soboto, 17. aprila v Sloveniji potekala akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu! s katero želijo organizatorji, društvo Ekologi brez meja združiti 200.000 prostovoljcev, ki naj bi s čiščenjem komunalnih odpadkov pobrali 20.000 ton smeti. Akcije se bodo udeležile tudi nekatere prleške občine, načrtovanja akcije pa so se posebej zavzeto lotili v Razkrižju. Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič nam je ob tem posredoval program aktivnosti za omenjeno akcijo.

Sodelovanje so že potrdile občine Radenci, Gornja Radgona, Ormož, Razkrižje, Veržej in Križevci pri Ljutomeru. Iz Občine Ljutomer še nismo prejeli nobenega odgovora.

V nadaljevanju je objavljen celoten PROGRAM AKTIVNOSTI ZA OBMOČJE OBČINE RAZKRIŽJE »OČISTIMO SLOVENIJO V ENEM DNEVU«, ki nam ga je posredoval Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič:

  1. Sklep župana o sodelovanju v akciji
    Občina Razkrižje se pridružuje pobudi DRUŠTVA EKOLOGI BREZ MEJA, kar se takoj objavi preko internega kanala CATV Razkrižje in se v aktivnosti povabi vse občane, ustanove, še posebej pa društva, ki delujejo na območju občine.
  2. Časovni potek akcije
    Očiščevalna akcija se bo izvedla 17. aprila 2010 s pričetkom ob 8.00 uri in bo trajala do 15.00 ure.
  3. Vsebinski in krajevni potek akcije
    Očiščevalna akcija se bo odvijala po posameznih vaseh po naslednjem programu:
    • 1. GIBINA
      Vaščani Gibine bodo čistili Gibinski potok od državne meje s Hrvaško do izliva v reko Murico. Poleg tega pa bodo čistili brežine reke Murice in Mure na območju Gibine.
    • 2. ŠAFARSKO
      Vaščani Šafarskega bodo čistile brežine reke Murice na območju naselja Šafarsko, turistično pot po Razkriškem kotu in območje med reko Murico in Muro, imenovano Meksika in teren ob cestah na območju Šafarskega.
    • 3. RAZKRIŽJE
      Vaščani Razkrižja bodo na svojem območju čistili brežino reke Murice, območje okrog gramoznih jam in teren ob cestah na območju Razkrižja.
    • 4. VEŠČICA
      Vaščani Veščice bodo na svojem območju čistili brežino reke Murice, del Presiškega potoka, Veščiškega potoka od Koprive do izliva v Murico in teren ob cestah na območju Veščice.
    • 5. KOPRIVA IN ŠPRINC
      Vaščani Koprive in Šprinca bodo čistili doline med obema gričema Koprive in Šprinca in teren ob cestah na območju teh naselij.
  4. Odlaganje odpadkov
    Odpadki se bodo zbirali na v naprej določena in označena mesta ter se sortirali. Od tu se bodo s strani izvajalca gospodarske javne službe, ki odvaža odpadke, odpeljali na zbirno sortirni center v Ljutomer.
  5. Vodenje in koordinacija akcije
    Akcijo vodi in koordinira župan, s strani uprave pa upravne zadeve koordinira in izvaja strokovna sodelavka Nataša Slavič, usklajevanje na terenu pa izvaja vodja javnih del Danica Pergar.
  6. Najava sodelovanja v akcijii
    Vse organizirane skupine, ustanove, društva in posamezniki, svoje sodelovanje v akciji najavijo v upravo občine Razkrižje, strokovni sodelavki Nataši Slavič,
    - na telefonsko številko: 02 854 99 12
    - na e-naslov: tic@razkrizje.si
    - ali osebno v upravo občine vsak dan do začetka akcije.
  7. Prahrana za sodelujoče
    Za vse udeležence akcije bo zagotovljena malica.
  8. Zaključek akcije
    Zaključek akcije z družabnim srečanjem bo v velikem šotoru pri znamenitem IVANOVEM IZVIRU, kjer bodo vodje skupin iz posameznih vasi podali POROČILO o poteku akcije in o zbranih količinah odpadkov.
Župan Občine Razkrižje:
Stanko Ivanušič


Več v Narava