Večer dalmatinske glasbe navdušil polno dvorano v Ljutomeru

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer in Klapa More sta pripravila odličen večer z dalmatinskimi melodijami

Prlekija-on.net, nedelja, 5. marec 2017 ob 16:38
Večer dalmatinske glasbe

Večer dalmatinske glasbe

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki ga vodi Simona Pirc Katalinič, je v soboto, 4. marca, v Domu kulture v Ljutomeru, pripravil Večer dalmatinske glasbe, kjer se jim je na odru pridružila Klapa More iz Šibenika.

Polna dvorana je lahko prisluhnila dalmatinskim melodijam klape, ki so zapeli in zaigrali skladbe, kot so Ribari, Zora bila, Oči boje lavande, Ružo moja crvena, ... ter melodijam, ki so jih izvedli skupaj s tamburaškim orkestrom, kot so Vela luka, Lipi anđele, Da te mogu pismom zvati, Ne diraj moju ljubav, Gardelin, ... Pesmi sta z vokali popestrili Klavdija Štuhec in Mira Rebernik Žižek.

Ob koncu sta spregovorila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in predsednik kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer, Miroslav Steržaj.

Vzdušje na koncertu je bilo odlično, po bučnem aplavzu so izvajalci zaigrali še kar nekaj dodatnih pesmi.

Člani orkestra: Bisernica 1: Mira Rebernik Žižek; Bisernica 2: Irena Marinič; Brač 1: Anita Kumer; Brač 1: Marjan Rozmarič; Brač 2: Mojca Rozmarič; Brač 2 in strokovna vodja: Simona Pirc Katalinič; Brač 3: Zoran Felbar; Bugarija: Zdravko Patty; Tamburaški bas: Martina Kuzma; Čelo: Biserka Škrinjar.

Foto in video: Sara Vinkovič


Več v Kultura in izobraževanje