Letni zbor članov Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer

Z vrednotami in prireditvami narodnoosvobodilne vojne seznanjajo mlade generacije

Branko Košti, nedelja, 12. marec 2017 ob 09:251
Letni zbor članov ZB za vrednote NOB Ljutomer

Letni zbor članov ZB za vrednote NOB Ljutomer

Na rednem letnem zboru so se v torek, 7. marca v Križevcih pri Ljutomeru, zbrali člani in članice Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer.

Iz poročila predsednika združenja Franca Slokana je razvidno, da je bilo v letu 2016 izvedenih šestnajst aktivnosti, katerih namen je ohranjanje spomina na dogodke iz NOB, seznanitev mladih generacij s temi dogodki in njihovim pomenom za nadaljni razvoj slovenske državnosti. Ob tem je predsednik posebej poudaril, da je bila velika večina aktivnosti izvedenih v sodelovanju z območnima združenjema slovenskih častnikov in veteranov vojne za Slovenijo, pododborom policijskega veteranskega združenja Sever za Pomurje, osnovnimi šolami ter Gimnazijo Franca Miklošiča, saj se mladi edino na ta način lahko seznanijo z dogodki in zločini, kateri so se v Prlekiji v veliki večini dogajali prav v zadnjem letu 2. svetovne vojne. Dogodki so se odvijali ob spominskih obeležjih 2. svetovne vojne, katerih je na območju UE Ljutomer, na katerem združenje deluje, nekaj čez dvajset. Člani združenja in njihov praporščak s praporom sodelujejo tudi na komemoracijah pri spominskih obeležjih od Dnevu mrtvih, udeležujejo pa se tudi občinskih proslav ob državnih praznikih.

Pomembno področje delovanja združenja predstavlja tudi vzdrževanje spominskih obeležij. Za te skrbijo predvsem člani združenja, ki živijo v bližini obeležij, predsednik pa je v svojem poročilu pohvalil tudi pozitiven odnos lokalnega prebivalstva do pomnikov NOB.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje