V Mali Nedelji izpeljali 13. Regijski kviz gasilske mladine Pomurja 2017

Najuspešnejši so bili mladi gasilci in gasilke iz GZ Križevci pri Ljutomeru

Branko Košti, ponedeljek, 20. marec 2017 ob 12:221
13. Regijski kviz gasilske mladine Pomurja

13. Regijski kviz gasilske mladine Pomurja

Pomurski regijski svet in Gasilska zveza Ljutomer sta organizacijo letošnjega, 13. Regijskega kviza gasilske mladine pomurske regije zaupala PGD Mala Nedelja. Kviza, ki se je odvil v soboto, 18. marca, v prostorih osnovne šole Mala Nedelja, se je udeležilo 48 pionirskih ekip, 59 ekip mladincev in 8 ekip gasilcev-pripravnikov iz gasilskih društev pomurske regije.

Na otvoritveni slovesnosti v telovadnici osnovne šole, so mlade gasilce in gasilke ter sodniški zbor, pozdravili podpredsednik GZS in predsednik pomurskega regijskega sveta Milan Antolin, predsednik GZ Ljutomer Andrej Rus, namestnik poveljnika pomurske regije in poveljnik GZ Ljutomer Andrej Trstenjak, članica mladinskega sveta GZS Janja Vlaj in podžupan občine Ljutomer Janko Špindler, potek tekmovanja pa je tekmovalcem predstavil predsednik mladinske komisije pomurske regije Bojan Lončar.

Ekipe, katere so sestavljali trije tekmovalci oz. tekmovalke in mentor, so se pomerile v kvizu, štafetnem vezanju vozlov in v gasilskih spretnostih. Zahtevnost nalog je bila prilagojena starostnim skupinam. Tekmovanje je potekalo v pravem tekmovalnem duhu, ob bučni spodbudi navijačev, razen v teoretičnem delu, kjer je bila zahtevana stroga tišina. Na končni rezultat je poleg znanja in spretnosti, do neke mere vplival tudi faktor sreče.

Zaključne slovesnosti s podelitvijo priznanj in pokalov, sta se poleg uvodoma navedenih gostov udeležila župan občine Križevci mag. Branko Belec in predsednik GZ Križevci Drago Rakuša, ki nista skrivala zadovoljstva in ponosa, saj so bili mladi gasilci iz te občine v vseh treh kategorijah uvrščeni med tri najboljše, uspeh mladih gasilcev iz prleškega dela pomurske regije pa so dopolnili še pripravniki iz PGD Kapela z osvojenim prvim mestom v svoji kategoriji.

Rezultati - tri prvouvrščene ekipe v kategoriji:

Pionirji:
  1. Vučja vas 2 - GZ križevci pri Ljutomeru
  2. Vučja vas 1 - GZ Križevci pri Ljutomeru
  3. Korovci 1 - GZ Cankova
Mladinci:
  1. Zenkovci - GZ Puconci
  2. Vučja vas 1 - GZ Križevci pri Ljutomeru
  3. Tešanovci - GZ Moravske Toplice
Pripravniki:
  1. Kapela - GZ Radenci
  2. Kokoriči - GZ Križevci pri Ljutomeru
  3. Lipa - GZ Beltinci
Vsi rezultati so v priponki.


Več v Kultura in izobraževanje