Čustva – naša poguba ali naša moč?

Predavanje Čustva - naša poguba ali naša moč? v okviru dejavnosti VGC Pomurja – enota Ljutomer

Prlekija-on.net, sreda, 29. marec 2017 ob 16:00
Predavanje Čustva - naša poguba ali naša moč?

Predavanje Čustva - naša poguba ali naša moč?

Včeraj se je v okviru dejavnosti VGC Pomurja – enota Ljutomer odvijala delavnica na temo:  Čustva – naša poguba ali naša moč?, katero je izpeljala Carmen Levovnik.

Dotaknili smo se teoretskega področja - najprej smo izvedeli od kod čustva izhajajo in kaj čustva so. Nato smo spoznavali kakšna čustva imamo, zakaj jih imamo, vloga naših čustev, zakaj je dobro, da jih poslušamo, čutimo in zakaj ni dobro da jih ignoriramo in poskušamo zatreti v samem izvoru – torej v nas samih.

Predvsem pa smo skozi primere in lastne izkušnje spoznavali in ozaveščali vlogo čustev. Tako smo med drugim prišli do spoznanja, da smo si sami sebi edina ovira do lastne sreče, ker včasih ne znamo obdelati določenih izkušenj in jih potlačimo. Na delavnici pa smo spoznali in se naučili preprostih ter učinkovitih načinov kako ravnati s svojimi čustvi, tudi v primeru negativnih čustvenih stanj.  Tako poleg tega, da se vprašamo zakaj se tako počutimo, vedemo… se vprašajmo kako oz. kaj bomo v prihodnje naredili, da se ne bomo več tako počutili, vedli, ravnali in kaj, da bomo želeni cilj dosegli.
Dandanes se družba vse bolj zaveda vloge pozitivne strani človekove duševnosti in delovanja, kot so občutek smiselnosti tega kar počne, pozitivna samopodoba, občutenje sreče, optimizem, subjektivno zadovoljstvo, emocionalno blagostanje, psihološko blagostanje, notranja motivacija (namesto zunanje).  

Izvajalka Carmen Levovnik, dipl. oec., je strokovnjakinja za motivacijo, osebno rast in razvoj potenciala. Ima več kot 20 let osebnih in strokovnih izkušenj na področju razvoja veščin čustvene inteligence in motivacije ljudi na temelju katerih je diplomirala z odliko. Je certificiran in licenciran NLP Coach, NLP mojster praktik, vključena v mednarodno združenje trenerjev »NLP Trainers Association«. Ima uspešno opravljene programe za izobraževanje odraslih, strokovne vsebine pa širi še kot trener, motivator, osebni mentor, kot predavateljica na fakultetah. Njeno delo je izvajanje osebnih individualnih  coachingov, NLP terapij, delavnic, predavanj in treningov, kjer motivira, usmerja in spremlja posameznike, ki si želijo sprememb in ne vedo kako jih uresničiti. Organizacije, ki želijo bolj motivirane zaposlene in večjo kvaliteto dela, posebej pa redno in intenzivno dela z mladimi, ki so na začetku življenjske poti in rabijo razumevanje, usmeritve in veliko mero zaupanja v sebe. Ima tudi konjiček, ki jo spremlja že več kot 20 let – je uspešna glasbena umetnica na področju elektronske glasbe, hkrati pa ljubiteljica znanj in veščin, ki prispevajo k osebnostni rasti in kvaliteti življenja (več informacij najdete na www.caan.si).

V mesecu maju bo Carmen Levovnik v sodelovanju z ekipo VGC Pomurja – enota Ljutomer pripravila kratko ponovitev
in nadgradnjo včerajšnje delavnice.

Vabljeni pa tudi sicer, da se udeležite vsebinsko raznolikih in brezplačnih aktivnosti in/ali se nam pridružite v času uradnih ur na Ormoški cesti 22, v Ljutomeru. Veseli smo tudi novih idej in pobud.

Projekt podpira Evropski socialni sklad, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter lokalne skupnosti.

pripravila: Petra Cvetko
fotografije: Petra Cvetko in Nina Stegmuller


Več v Kultura in izobraževanje