Projekt Francija potuje na GFML

Na gimnaziji so gostili Francozinjo Caroline Dewitt, ki je nagovorila dijake prvih letnikov v francoskem jeziku in jim svoj jezik predstavila na nekoliko drugačen način, namreč skozi pantomimo

Prlekija-on.net, četrtek, 6. april 2017 ob 11:26
Francija potuje

Francija potuje

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer so 3. aprila gostili Francozinjo Caroline Dewitt, ki je nagovorila dijake prvih letnikov v francoskem jeziku in jim svoj jezik predstavila na nekoliko drugačen način, namreč skozi pantomimo. Pri igri je bilo pomembno, da se je vse odvijalo izključno v francoskem jeziku. Dewittova je dijakom ves čas dajala napotke v francoščini in oni so jo morali razumeti brez pomoči domače učiteljice ali kogar koli drugega. Zanimivo je dejstvo, da je pri tem šlo za dijake, ki se še ne učijo francoščine in da Caroline ne zna slovensko, a so se na koncu vseeno sporazumeli z njo. In to je bil tudi cilj - ugotoviti, da se da razumeti francosko tudi brez predhodnega učenja. Pomembna je le volja.

Projekt Francija potuje poteka pod okriljem Francoskega inštituta Ljubljana, namen pa je spodbujanje učenja francoskega jezika v slovenskem prostoru. Tokrat na GFML učenje francoščine ponujajo dijakom prvih letnikov. Omenjeni dijaki se bodo maja odločali za izbirni predmet v drugem letniku, med drugim bodo lahko izbrali francoščino kot tretji tuji jezik. Pri tem gre za učenje jezika v sproščenem vzdušju, kjer ni poudarek na slovnici, temveč na pogovorni komunikaciji, ki jo uporabljamo v vsakdanjiku. Pa naj živijo jeziki, več jezikov znaš, več veljaš. VIVE LES LANGUES!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje