Med Noričkim vrhom in Muro poteka državno tekmovanje iz znanja geografije

Na njem se bo pomerilo 120 osnovnošolcev in 63 srednješolcev, ki so si finalni nastop priborili na devetnajstih območnih tekmovanjih

Prlekija-on.net, petek, 7. april 2017 ob 08:43
Tekmovanje poteka med Noričkim vrhom in Muro

Tekmovanje poteka med Noričkim vrhom in Muro

Na terenu med Noričkim vrhom in Muro bo 7. aprila 2017 potekalo 22. državno tekmovanje iz znanja geografije. Na njem se bo pomerilo 120 osnovnošolcev in 63 srednješolcev, ki so si finalni nastop priborili na devetnajstih območnih tekmovanjih. Tekmovalna mrzlica je velika, saj se bodo najboljši lahko udeležili svetovne olimpijade v Beogradu in olimpijade Jugovzhodne Evrope, ki bo v Rušah. Tekmovalce bo spremljalo 136 mentorjev. Ker tekmovanje poteka na prostem, v pokrajini, bodo mentorji pomagali izvajati tekmovanje in ocenjevati izdelke. Tekmovalne naloge bodo vezane na terensko opazovanje in merjenje, vsebinsko pa zajemajo poznavanje vodne, podnebne, mestne, gospodarske in prometne geografije, orientiranja in geologije.

Svečani začetek v telovadnici Osnovne šole Gornja Radgona bo ob 11.00 uri. Po njem bodo tekmovalci v učilnicah reševali naloge, na katere so se pripravili po tekmovalni literaturi. Po predahu se bodo odpravili na enourni ogled terena in si zapisali in označili geografske pojave in procese, ki jih bo zahtevalo tekmovalno navodilo. Na podlagi opazovanega in različnih virov bodo napisali še naloge terenskega dela. V času, ko bodo tekmovalne komisije vrednotile izdelke, si bodo tekmovalci ogledali 2. mednarodni sejem Medical. Prvi rezultati bodo znani po 17.00 uri, ko bo možen tudi ogled in priložnost za morebitne ugovore.


Več v Kultura in izobraževanje