Zaradi poostrene kontrole na mejah, kolone vozil do centra Ormoža

V Ormožu je od mejnega prehoda vse do Ljutomerske ceste nastala skorajda nepremična kolona vozil

Prlekija-on.net, petek, 7. april 2017 ob 18:116
Kolona vozil v Ormožu, foto: Radio Prlek

Kolona vozil v Ormožu, foto: Radio Prlek

V petek, 7. aprila, je začela veljati sistematična mejna kontrola vseh potnikov na zunanjih schengenskih mejah. Zaradi spremembe Zakonika o schengenskih mejah se tako z današnjim dnem na mejnih prehodih na slovenski južni meji uvaja poostren nadzor vseh potnikov. Kot je ob današnjem obisku poudaril generalni direktor policije Marjan Fank, bodo policisti storili vse, kar bo v njihovi moči, da bi bilo zastojev na mejah čim manj, ljudi pa pozval k strpnosti in razumevanju.

Ob zastojih na večjih mejnih prehodih v Sloveniji policija priporoča, da izberete katerega izmed manj obremenjenih prehodov, ki jih potniki lahko uporabijo za preusmeritev prometa in razbremenitev čakalnih dob za prestop meje. Podatke o tem lahko najdete tukaj.

Ker v Ormožu potekajo obenem še dela na Kolodvorski cesti, je nastala vse od mejnega prehoda do Ljutomerske ceste skorajda nepremična kolona vozil, do zastojev pa posledično prihaja tudi na ostalih ormoških cestah, poroča Radio Prlek. Trenutno je čakalna doba za izstop iz Slovenije v Ormožu in Petišovcih uro in pol, v Središču ob Dravi pol ure, na Obrežju pa kar štiri ure in pol. Podatke o čakalnih dobah lahko preverite v spodnji aplikaciji.


Več v Črna kronika