Več kot sto mladih spremljalo seznanitev z vojaško dolžnostjo na 13. rekrutaciji v Beltincih

Mladi so se pripeljali v lepo okrašenih vozovih, ki sta jih občudovala tudi ministrica za obrambo Andreja Katič in predsednik RS Borut Pahor

Prlekija-on.net, petek, 5. maj 2017 ob 21:171
Rekrutacija v Beltincih, foto: postanivojak.si

Rekrutacija v Beltincih, foto: postanivojak.si

Uprava za obrambo Maribor in občina Beltinci sta v Beltincih v petek, 5. maja, organizirala tradicionalno 13. rekrutacijo oz. seznanitev 107 vojaških obveznikov letnika rojstva 1999 iz občin Beltinci, Črenšovci, Odranci, Turnišče in Velika Polana. Fantje in dekleta so okrasili traktorje in prikolice ter se pražnje oblečeni, s pripetimi nageljni ter v spremstvu harmonikašev in bobnarjev zbrali pred občino Beltinci.

V koloni so nato krenili do prireditvenega prostora v središču Beltincev, kjer so jih nagovorili župan Občine Beltinci Milan Kerman, ministrica za obrambo Andreja Katič, vrhunski športnik zaposlen v SV Filip Flisar ter predsednik države in vrhovni poveljnik vojske Borut Pahor, ki je bil osrednji govornik.

Predsednik Pahor je ob veselju nad ohranjanjem tradicije rekrutovanja v Prekmurju mladim povedal, da si želi, da ne bi doživeli situacije, ko bi se bili primorani boriti za svojo domovino, ministrica Katičeva pa je med drugim mlade povabila v vojaške vrste.

Sledil je dvig zastave ob državni himni, ki so jo zapele Beletinke, nato pa so mlade seznanili z vojaško dolžnostjo ter možnostmi vključevanja v SV v Kulturnem domu, čemur so prisostvovali tudi vsi visoki gostje.





Več v Družabno