Ogenj uničil ostrešje hleva in gospodarskega objekta ter koruzo v silosu

Gasilci PGD Obrež in Središče ob Dravi so požar omejili in pogasili ter iz hleva evakuirali tri krave, enajst teličkov in šest prašičev

Prlekija-on.net, sobota, 13. maj 2017 ob 09:08
Obrež

Obrež

V soboto, 13. maja, ob 2.51 je na kmetiji v naselju Obrež, v občini Središče ob Dravi, zagorelo v gospodarskem poslopju. Požar se je razširil na bližnji hlev in silos za krmo. Gasilci PGD Obrež in Središče ob Dravi so požar omejili in pogasili, iz hleva evakuirali tri krave, enajst teličkov in šest prašičev ter iz gospodarskega poslopja iznesli tleče predmete.

Ogenj je uničil ostrešje hleva velikosti 5x6 metrov, ostrešje gospodarskega objekta velikosti 20x8 metrov, ter koruzo v silosu.

Iz PU Maribor so sporočili, da naj bi po prvih obvestilih, iz neznanega vzroka začelo goreti ostrešje starejšega hleva, na katerem je bilo deponirano staro seno. Iz hleva so uspeli rešiti vso živino, v objektu pa ni bilo skladiščene nobene kmetijske mehanizacije. Po prvih nestrokovnih ocenah, materialna škoda znaša okoli 20 tisoč evrov. Na kraju poteka kriminalistično tehnični ogled, saj se ugotavlja vzrok nastanka požara.


Več v Črna kronika