Vodniki službenih psov igrali nogomet in se družili

Zmaga za Gmajnice pred Celjani in Mariborčani

Prlekija-on.net, nedelja, 28. maj 2017 ob 12:34
Srečanje vodnikov službenih psov in konjev

Srečanje vodnikov službenih psov in konjev

V organizaciji Enote vodnikov službenih psov PU Murska Sobota, je na sedežu enote v Murskih Petrovcih tik ob avstrijski meji, potekalo 21. vseslovensko srečanje vodnikov službenih psov in konjev, katero so izkoristili tudi za tradicionalni turnir v malem nogometu. Nastopilo je vseh šest policijskih enot, ki so tako ali drugače povezani z živalmi, torej s službenimi psi in konji. Na srečanju in tekmovanju v Murskih Petrovcih so sicer, poleg nogometašev iz šestih ekip, številnih upokojenih vodnikov službenih psov, visokih policijskih predstavnikov, med drugimi gosti, bili tudi direktor PU Murska Sobota Damir Ivančič, inšpektor UUP GPU Boštjan Cugmas, podpredsednik Policijskega sindikata Slovenije Andrej Kocbek...

Gostitelji iz Enote vodnikov službenih psov Petanjci, katere vodja je Peter Rančigaj, so bili odlični gostitelji, tako pri ponudbi, postrežbi in druženju, kot tudi na nogometnem igrišču. A kot so nam povedali Rančigaj, Cugmas in Ivančič, glavno je druženje, rekreacija, izmenjava izkušenj, ne pa nujna zmaga na športnem igrišču, kjer je mimogrede vse minilo v najboljšem redu, brez kakršnikoli zapletov, tako da sodniki niso imeli nobenih težav.

Končni vrstni red: 1. Oddelek za šolanje službenih psov Gmajnice, 2. Policijska postaja vodnikov službenih psov Celje, 3. Policijska postaja vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor itd.

Poleg najboljših ekip so nagradili tudi najbolj fair play ekipo, in sicer Enoto vodnikov službenih psov Kranj in Nova Gorica, ter najboljšega strelca tekmovanja Gorazda Dogšo (PP VSPK Maribor) in najboljšega vratarja Marka Medveška (OŠSP Gmajnice).


Več v Družabno