V Ormožu končujejo še drugo mini krožišče

Pri tem je šlo za gradnjo dveh mini krožišč, »Ormož - Avtobusna postaja« in »Ormož - Grad«

Prlekija-on.net, petek, 2. junij 2017 ob 21:0711
Mini krožišče pri avtobusni postaji

Mini krožišče pri avtobusni postaji

V Ormožu so letos pričeli z gradnjo krožnega križišča, ki je bilo prvo v mestu. Pri tem je šlo za gradnjo dveh "mini krožišč", mini krožno križišče »Ormož - Avtobusna postaja« in mini krožno križišče »Ormož - Grad«.

Krožišče na Kolodvorski ulici pri gradu, ki se je vsakodnevno izkazalo za nevarno - predvsem zaradi neupoštevanja poteka prednostne ceste iz strani tujih voznikov, je bilo prevozno že v začetku maja, drugo krožišče pri avtobusni postaji pa končujejo v teh dneh. Gre za križišči, ki sta zgrajeni tako, da je v primeru zavijanja večjih vozil možno sredino prevoziti.

Pogodbena vrednost del je slabih 191 tisoč evrov z DDV, od česar jih slabih 141 tisoč financira Ministrstvo za infrastrukturo in prostor - Direkcija RS za infrastrukturo, slabih 50 tisoč evrov pa Občina Ormož. Izvajalec del je podjetje Asfalti Ptuj.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo