Po močnem deževju poplavljene številne kleti, padala tudi toča

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o številnih poplavljenih kleteh, cestah in podrtih drevesih

Prlekija-on.net, sobota, 3. junij 2017 ob 13:18
Strele nad Ljutomerom

Strele nad Ljutomerom

V petek zvečer se je nad severovzhodno Slovenijo razbesnelo neurje, ki je v naši okolici najbolj prizadelo območje Gančan v Prekmurju, kjer je padala tudi toča. Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o številnih poplavljenih kleteh, cestah in podrtih drevesih.

Ob 19.50 so v naselju Libanja, občina Ormož, podrta drevesa ovirala promet. Posredovali so gasilci PGD Ivanjkovci in tri poškodovana drevesa odstranili. Ob 20.32 so gasilci PGD Sv. Trojica posredovali v Cafovi ulici v Sv. Trojici v istoimenski občini in iz kletnih prostorov izčrpali meteorno vodo, ki je zalila prostore. Ob 20.33 so v občini Benedikt posredovali gasilci PGD Benedikt, ki so na več lokacijah odpravljali posledice neurja. Ob 20.59.so v Spodnjem Gasteraju, občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah, meteorne vode zalile kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Sveti Jurij in vodo izčrpali.

Toča v Benediktu:


Nekaj po 21 uri je, zaradi močnega deževja, zalilo kletne prostore petih objektov v Moravskih Toplicah. Gasilci PGD Moravske Toplice so izčrpali vodo iz poplavljenih kleti. Ob 21.11 je v naselju Ropoča, občina Rogašovci, zaradi zamašenih obcestnih prepustov, meteorna voda poplavila parceli dveh stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Ropoča so odstranili naplavine z gospodarskega objekta ter odmašili obcestne prepuste. Ob 21.41 je v naselju Dolnji Slaveči, občina Grad, večja količina splazele zemljine onesnažila cestišče v dolžini dvesto metrov. Gasilci PGD Dolnji Slaveči so odstranili blato s cestišča.

Toča v Gančanih:


Ob 21.56 je meteorna voda zalila kletne prostore hotela v Murski Soboti. Gasilci PGD Murska Sobota so prečrpali petdeset kubičnih metrov vode. Ob 22.08 so na Ljutomerski cesti v Ormožu, gasilci PGD Ormož izčrpali meteorno vodo iz kleti stanovanjskega objekta.

Najhuje na Celjskem
Najhuje pa je tokrat bilo na območju Celja, ki ga je zajelo neurje z obilnim deževjem in vetrom. Meteorne vode so zalivale prostore stanovanjskih objektov, večstanovanjskih objektov, poslovnih objektov, trgovskega centra, industrijskega obrata, parkirne prostore in garažne hiše. Voda je poplavljala cestišča in ovirala promet, na cestišča je naneslo blato in pesek. Meteorna voda je poplavila podvoze, sprožili so se zemeljski plazovi, ...

Poplave v dvorani Zlatorog v Celju:


Vdor vode v trgovski center v Celju:


Več v Narava