Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer se je predstavila

Učenci in mentorji GŠ Slavka Osterca Ljutomer so pripravili prireditev, kjer so nastopili baletni oddelek, komorne skupine in orkestri šole

Prlekija-on.net, petek, 9. junij 2017 ob 19:543
Glasbena šola se predstavi

Glasbena šola se predstavi

Le nekaj dni po odlični predstavi na slavnostni akademiji ob 90-letnici Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, se je šola v četrtek predstavila še na Glavnem trgu. Ob koncu šolskega leta 2016/2017 so tako učenci in mentorji glasbene šole ponovno pripravili prireditev, kjer so nastopili baletni oddelek, komorne skupine in orkestri šole. Koncert je potekal v prijetnem vzdušju na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Ravnatelj Stanislav Lašič, je ob uvodu povedal, da so koncert pripravili, kot vsako leto, saj želijo pokazati del svojega dela in aktivnosti, ki jih izvajajo v šoli.

Šola tudi to šolsko leto končuje zelo uspešno, saj so pripravili številne nastope v organizaciji glasbene šole ali v sodelovanju z drugimi in tudi letos je šola pripravila odmevno baletno predstavo »Cirkus Bailarin«, ki so jo pripravili učenci in njihova mentorica oddelka za balet.

Prav tako se lahko pohvalijo z izjemnimi rezultati učencev tako na območnih, regijskih, državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Pri tem je potrebno poudariti, da je za uspeh učenca potreben tudi dober učitelj in mentor, za kar je v GŠ Slavka Osterca Ljutomer nedvomno poskrbljeno, saj premorejo zelo dober kader, ki s svojim znanjem in ljubeznijo do glasbe nadaljuje uspešno tradicijo šole. Pomembno vlogo pri tem pa imajo seveda tudi starši, ki svoje otroke vzpodbujajo in jim stojijo ob strani.

Ostaja pa tudi ob tem koncu šolskega leta največja želja vseh zaposlenih in učencev, da v najkrajšem času pridobijo varne skupne prostore, saj so že peto šolsko leto s svojimi dejavnostmi in poukom razkropljeni na več začasnih nadomestnih lokacijah.


Več v Kultura in izobraževanje