Prleški osnovnošolci zelo uspešni na državnem prvenstvu v atletiki v Žalcu

Vito Štrakl je postal državni podprvak na 300 m, Nina Kosi je bila tretja na 60 m, Anej Rudolf pa si je na 60 m pritekel zlato medaljo

Prlekija-on.net, nedelja, 11. junij 2017 ob 09:374
Na področju osnovnošolskega športa – športa otrok in mladine se postori veliki in še več. Šole v okviru pouka izvajajo športe ter športne igre po učnem načrtu, učence s posebnimi predizpozicijami pa usmerjamo bodisi v interesne dejavnosti, bodisi kakovostni šport oziroma v okoliške klube. V preteklem letu sva profesorja in mentorja z učenci izvajala veliko vaj osnovnih motoričnih sposobnosti in osnovne vzdržljivosti, kljub temu pa sva našla čas za šolska športna tekmovanja, najbolj ponosna pa sva na svoja varovanca v atletiki, katera sta dosegla neverjetne rezultate, vsak v svoji disciplini.

Po medobčinskem tekmovanju in selekcioniranju na regijskem tekmovanju so se trije učenci iz območja bivše ljutomerske občine uvrstili na najvišji rang tekmovanja – državno tekmovanje v atletiki v Žalcu. To so: Nina Kosi (OŠ Križevci), Vito Štrakl (OŠ Križevci) in Anej Rudolf (OŠ Stročja vas).

Po prihodu v Žalec smo ugotovili, da so za tek odlični pogoji, vsi trije varovanci pa so bili tudi odlično razpoloženi in pripravljeni, da pokažejo kar znajo. Vito Štrakl (mentor prof. Edi Petek) je postal državni podprvak na 300 m (čas 36,81), za vsega 2. desetinki je zgrešil državni naslov, Nina Kosi (mentor prof. Denis Hofman pa je z izjemnim finalnim sprintom pritekla v cilj z rezultatom 7.99 na 60 m, kar je bilo dovolj za 3. mesto v državi. Oba sta zastopala OŠ Križevci. Takoj za tem pa smo vsi skupaj še navijali za Aneja Rudolfa – tek na 60 m (mentor Tomislav Ivančič), kateri je OŠ Stročja vas pritekel zlato medaljo.

Res je, da v šoli delamo in se trudimo po najboljših močeh, delamo, pa vendar takšnih izjemnih rezultatov ni nihče pričakoval. Nini, Vitoju in Aneju pa želimo veliko uspešnih športnih dosežkov še naprej.

Denis Hofman, prof športa


Več v Šport