Gasilci PGD Bolehnečici imajo novo vozilo za prevoz moštva GVM-1

Po skoraj 85 letih so v garažo prvič postavili popolnoma novo vozilo in prikolico za prevoz opreme

Branko Košti, nedelja, 11. junij 2017 ob 18:21

Novo vozilo GVM-1 PGD Bolehnečici

Bolehnečici, vas ob cesti Sv. Jurij – Ljutomer, je že od nekdaj znana po zdravi tekmovalnosti med vaščani. Čeprav ne ravno veliko, ravninsko vas z velikimi, lepo urejenimi, sodobnimi kmetijami, vaščani sami ločijo na tri dele: zgornji, srednji in spodnji del vasi. In ti trije deli med seboj ves čas nekako neuradno tekmujejo v napredku, lahko bi rekli, da med njimi vlada zdrava konkurenca. Rezultat tega je napredek celotnega kraja, saj imajo v Bolehnečicih marsikaj »naj«: največji traktor, največji kombajn, največje in najsodobnejše hleve, …

Ob tem bi marsikdo pomislil, da so med seboj kar malo skregani, pa vendar ni tako. Vedno znova dokazujejo, da so sposobni sodelovati, ko gre za skupne potrebe vasi. To so dokazali že v preteklosti, v času, ko so poceni zemljo in kmetije v Prlekiji kupovali Prekmurci z denarjem, prisluženim v Ameriki. Vse, kar je bilo v vasi naprodaj, so kupili sami in medse niso pustili nobenega prišleka.

Rezultat sloge vaščanov je tudi, že skoraj 85 let delujoče gasilsko društvo, pri katerem bodo v kroniko z zlatimi črkami zapisali 10. junij 2017. Tega dne so namreč v svojo, tudi novo garažo, zapeljali prvo popolnoma novo gasilsko vozilo GVM-1 za prevoz moštva in novo prikolico z gasilskim orodjem in opremo. Vozilo in prikolico so svečano predali namenu na sobotni slovesnosti, katera se je pričela s prihodom ešalona gasilcev na prireditveni prostor pred gasilskim domom.

Pozdrav gasilcem, vaščanom in gostom, je izrekel predsednik PGD Bolehnečici Branko Senčar in se zahvalil vsem, ki so pripomogli gasilcem pri uresničitvi velike želje: upravnemu in nadzornemu odboru društva, vaščanom in prebivalcem okoliških vasi občine Sv. Jurij ob Ščavnici za denarne prispevke, botrom in vsem, ki so prispevali za zlati ali srebrni volan. Posebno zahvalo je namenil Občini Sv. Jurij ob Ščavnici, članom občinskega sveta, Gasilski zvezi Sv. Jurij in Zavarovalnici Triglav.

Gasilcem sta za pomembno pridobitev čestitala tudi predsednik GZ Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Klemenčič in župan Mirko Petrovič, kateri je ključe novega vozila svečano predal poveljniku PGD Bolehnečici Srečku Šijancu, le ta pa jih je predal šoferju Aljažu Žuniču.

S pisnimi priznanji, katera so podelili predsednik društva Branko Senčar, župan Mirko Petrovič in predsednik GZ Anton Klemenčič, so se zahvalili darovalcem, ki so za novo vozilo prispevali 50 evrov in več, zahvalili pa so se tudi tistim, ki so prispevali manj; tudi teh je bilo veliko.

V slovesnosti so sodelovali tudi najmlajši gasilci, ki so poleg sodelovanja v povorki, izvedli prisrčen kulturni program.

Pripravili so tudi prvo gasilsko tekmovanje za pokal Bolehnečic, v katerem so pokale osvojili pionirji PGD Bolehnečici, članice A PGD Selišči – Kupetinci in člani A PGD Lutverci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje