Dan odprtih vrat Radenske tokrat s humanitarno noto

Za dan odprtih vrat so tudi tokrat pripravili bogat program, ki bo med 10. in 14. uro Boračevo spremenil v pravi park doživetij

Prlekija-on.net, četrtek, 15. junij 2017 ob 10:40
Dan odprtih vrat Radenske

Dan odprtih vrat Radenske

V soboto, 17. junija, bo Radenska tradicionalno odprla svoja vrata za vse sosede ter druge krajane Radencev. Za dan odprtih vrat so tudi tokrat pripravili bogat program, ki bo med 10. in 14. uro Boračevo spremenil v pravi park doživetij.

»Tudi letos nadaljujemo dolgoletno tradicijo druženja s sosedi, prijatelji in sokrajani. Veseli smo, da se je lanskoletni premik dneva odprtih vrat v obdobje tik pred poletjem dobro prijel, zato v tem stilu nadaljujemo tudi letos. Ponosni smo, da se naši sokrajani vsako leto k nam radi vračajo ter z nami delijo svoja razmišljanja, vtise, izkušnje. Letos smo dogodku dodali tudi humanitarno noto, s čimer bomo lepo zaključili tudi aktivnosti letošnjega Maratona treh src,« je dejal Marián Šefčovič, direktor Radenske.

Na Dnevu odprtih vrat bo Radenska tako Anini zvezdici predala bon v višini 1.500 evrov, ki so jih na otvoritvenem dogodku maratona in na samem maratonu prispevali obiskovalci ter Radenska. Prispevali so za nakup hrane in higienskih pripomočkov, na dogodku pa bodo zbirali tudi sredstva za družino iz lokalnega okolja.

Dan odprtih vrat bo sicer poln nepozabnih doživetij. Na ogled se bo postavil obrat Radenske, ki si ga boste lahko ogledali med vožnjo s turističnim vlakcem, polnilno linijo pa z razglednega hodnika. Za družine bodo pripravili družinske piknik kotičke in za otroke zabavo z velikanskimi milnimi mehurčki in balončki. Mali in veliki bodo svoj pogum lahko preizkusili na aquazorbingu ter se pomerili v odbojki s posebno #NORCI žogo. Poskrbljeno bo še za vrsto drugih družabnih in zabavnih iger ter nastope nadarjenih umetnikov iz lokalnega okolja.

Svoje talente bodo tako predstavili otroci zaposlenih v Radenski, plesalci plesne šole Zeko, odlična harmoničarka, devetletna Eva Tompa in Tina Kranjc, folklorni plesalci KD Janko Divjak in Nina Kolar na violini. Za glavno glasbeno vzdušje pa bo na dogodku s koncertom poskrbela skupina The Cock Tails. Dogodek bo vodil Emil Šmid. Emil je čez dan trgovski potnik Radenske, poznamo pa ga tudi kot moderatorja Veveričkinega in Srčkovega teka na Maratonu treh src.

Vstop na prireditev je prost.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

Meškove pohodne poti

Meškove pohodne poti so pritegnile blizu 200 ljudi

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 19:10
Sprejem najuspešnejših učencev pri županu

Župan sprejel najuspešnejše učence

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 16:42