Na novo asfaltirana cesta povezuje dve občini in stotine krajanov

Ko vaščani in lokalne skupnosti stopijo skupaj...

Prlekija-on.net, nedelja, 18. junij 2017 ob 09:06
Otvoritev ceste v Drvanji

Otvoritev ceste v Drvanji

Ob domačiji Štefanije in Ludvika Čeh, v Drvanji pri Benediktu v Slovenskih goricah, je potekalo slovesno odprtje na novo asfaltiranih cest, ki sodita v občini Gornja Radgona in Benedikt. Asfaltirani sta bili cesti na Zagajskem Vrhu, ki sodi v KS Spodnja Ščavnica oz. občino Gornja Radgona, ter v Drvanji, ki sodi v občino Benedikt. Slovesnega odprtja, katero je vodil Branko Kocbek, so se udeležili številni krajani in gostje, med njimi tudi župan občine Benedikt Milan Gumzer, župan in podžupan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko in Robert Žinkovič predsednik KS Spodnja Ščavnica Branko Kraner, župnik župnije Benedikt Marjan Rola in nekateri svetniki obeh občin. Slovesnost se je začela s kulturnim programom, v katerem so nastopale pevke pevskega zbora DU Gornja Radgona.

O novi pridobitvi je najprej spregovoril župan občine Benedikt Milan Gumzer, ki je izrazil zadovoljstvo, da so lahko uresničili željo krajanov, ki živijo ob tej cesti, ki pelje skozi občino Benedikt in tistemu delu, ki pelje skozi občino Gornja Radgona. Zadovoljen je, da so projekt speljali skupaj z občino Gornja Radgona in tako občanom obeh občin omogočili lepšo prometno povezavo. Radgonski župan Stanislav Rojko je dejal, da je težje speljati projekt v obmejnem področju. Tokrat jim je z občino Benedikt uspelo uskladiti hkratno posodobitev ceste, ki je pomembna za prebivalce obeh občin. Vesel je, da tudi ti obrobni kraji, kjer še slišijo petje kukavice, v Ljubljani je ne več, in živijo v naravnem okolju, dobili to lepo asfaltirano cesto. Tudi ti ljudje potrebujejo določen družbeni standard, torej ceste, vodovod in telefonijo. Dodal je še, da imajo v občini Gornja Radgona še 50 km makadamskih cest, mnoge pa so že potrebne obnove in širitve. Vesel bi bil, da se obmejno sodelovanje modernizacije cest, se pravi položitev asfalta, zgodilo tudi na mejni cesti Ločki Vrh-Trotkova.

V imenu KS Spodnja Ščavnica, se je županoma in svetnikom obeh občin zahvalil predsednik Branko Kocbek, ki je povabil župnika Marjana Rolo, da blagoslovi novo pridobitev krajanov. Slednji je ob blagoslovu dejal, da tistim, ki bodo cesto uporabljali pa želi, da bi jo uporabljali brez nesreč. Cesta na področju občine Gornja Radgona je bila asfaltirana v dolžini 650 m, veljala pa je 60.000 evrov, na področju občine Benedikt pa je bila asfaltirana v dolžini 902 m, veljala pa je 82.000 evrov. Cesto sta z rezanjem traku družno odprla oba župana, ter krajani Kristina Mlinarič in Barbara Nekrep, Ludvik Čeh, Konrad Niderl ter župnik Marjan Rola. Dela na cesti je izvajalo GP Pomgrad iz Murske Sobote. Prireditev so zaključili s pogostitvijo udeležencev slovesnosti, ki se je odvijala pri hiši Štefanije in Ludvika Čeh. Pogostitev, ki je bilo prijetno druženje, so pripravili krajni, ki živijo ob teh dveh odsekih cest.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo