Občinski praznik Občine Radenci triindvajsetič

Govornica Vesna Maučec - Podeljena številna priznanja

Filip Matko Ficko, sobota, 24. junij 2017 ob 11:06
Prejemniki občinskih pisnih priznanj

Prejemniki občinskih pisnih priznanj

V Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih je v petek, 23. junija zvečer, potekala slavnostna akademija v počastitev triindvajsetega praznika Občine Radenci.

Slavnostna govornica na prireditvi je bila Vesna Maučec, direktorica Zdravilišča Radenci (Sava Hotels & Resorts), ki je opomnila na 135-letnico zdraviliške dejavnosti v tem kraju: »...po legendi naj bi pridni palčki pod zeljo utirali pot mineralni vodi na površje Zdravilišču Radenci. To podzemno brbotanje je že davnega leta 1833 slišal tudi študent medicine Karel Henn ter se pozneje vrnil kot priznani zdravnik leta 1869 ter pričel z zdraviliško dejavnostjo...« Ni pozabila omeniti sedanje povezanosti zdravilišča z ustanovami, organizacijami in društvi ter Občino Radenci. V imenu le-te je občinski praznik vsem čestital župan Občine Radenci Janez Rihtarič, ki je ob tem podelil šest pisnih priznanj ter štiri nagrade. Občinska priznanja so prejeli: Prostovoljno gasilsko društvo Hrastje Mota ob 130-letnici delovanja, Prostovoljno gasilsko društvo Radenci - Boračeva za 90-letnico delovanja, Prostovoljno gasilsko društvo Janžev vrh za 80-letnico delovanja, Ribiška sekcija Društva upokojencev Radenci za naslov državnih prvakov 2016 ter Janko Bračko in Feliks Rantaša za aktivnost v Turističnem društvu Klopotec Kapela. Nagrade v višini 200,00 evrov so prejeli: Matevž Jurinec, Eva Jurinec in Filip Kovačič za uspehe na področju športa in kulture, a Mitja Pelcl za uspehe na področju izobraževanja. V kulturnem delu akademije so nastopili članice in člani Plesne šole Zeko iz Murske Sobote: Anja Kovačič, Filip Kovačič ter slednji z dvema soplesalcema.

Drugi del akademije je bil predviden na terasi hotela Radin, a je zagodlo slabo vreme, da se je predstavitev Plesnega kluba Podčetrtek prestavila v restavracijsko dvorano. Tam sta standardne plese (tango, angleški valček in dunajski valček) predstavila zakonca Simona in Robert Preininger, a latinsko-ameriške plese (rumba, cha-cha-cha in jaif) Petra Preininger in Davor Stojaković.


Več v Kultura in izobraževanje