Krajevna skupnost Stara Cesta pripravila prvi krajevni praznik

Praznovanje krajevnega praznika so pričeli z otvoritvijo balinišča, dogodki pa so se vrstili skozi cel teden, ko so nato v gasilskem domu na Stari Cesti pripravili še slovesnost s podelitvijo pokalov najboljšim ekipam na raznih športnih tekmovanjih

Prlekija-on.net, torek, 4. julij 2017 ob 18:35
1. krajevni praznik KS Stara Cesta

1. krajevni praznik KS Stara Cesta

Krajevni praznik, prvi v samostojni Sloveniji, so pripravili tudi na območju Krajevne skupnosti Stara Cesta, ki ima pod svojim okriljem vasi Desnjak, Mekotnjak in Stara Cesta. Praznovanje krajevnega praznika so pričeli v nedeljo, 18. junija, z otvoritvijo balinišča, dogodki pa so se vrstili vse do nedelje, 25. junija, ko so v gasilskem domu na Stari Cesti pripravili slovesnost s podelitvijo pokalov najboljšim ekipam na raznih športnih tekmovanjih.

V uvod v 1. krajevni praznik Krajevne skupnosti Stara Cesta so v nedeljo, 18. junija, ob tamkajšnji stari šoli svojemu namenu predali novo balinišče. Ob prisotnosti ljutomerskega podžupana Janka Špindlerja in predsednika Krajevne skupnosti Stara Cesta Roberta Kosmajerja je balinišče odprla predsednica Turističnega društva Stara Cesta Marija Gaube. Po otvoritvi so izvedli prvi turnir v balinanju.

V petek, 23. junija, se je odvijalo drugo dejanje praznovanja 1. krajevnega praznika. V popoldanskih urah so se zbrali pri gasilskem domu v Desnjaku, na sporedu druženja pa je bilo rusko keglanje. Pravi šport za vroče poletne popoldneve, kjer so v zavetju prijetne sence, super družbe in z ohlajenimi napitki ter odličnimi prigrizki preživeli enkratno druženje.

V soboto, 24. junija, se je na Športno rekreacijskem centru Kostanjevica odvijalo še tretje dejanje v športnih igrah med društvi iz KS Stara Cesta. Organizacijo druženja je tokrat prevzelo ŠRD Kostanjevica, ki je prav tako kot njeni predhodniki odlično izpeljalo tekmovanje kot tudi druženje vseh prisotnih.

Tradicionalni praznični pohod "Po poti naše dediščine" v počastitev dneva državnosti je potekal v nedeljo, 25. junija. Zaradi slabšega vremena so se nekateri pohodniki ustrašili, skupina neustrašnih pohodnikov pa je šla do Leskove Libanje, si ogledala Vihrov muzej starodobnih vozil in sodarskega orodja ter se h gasilskemu domu vrnila do začetka svečanosti ob 1. krajevnem prazniku KS Stara Cesta.

Tam sta zbrane nagovorila predsednik KS Stara Cesta Robert Kosmajer in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, ki sta med drugim čestitala tudi ob dnevu državnosti, sledila pa je podelitev pokalov. V balinanju je slavilo Turistično društvo Stara Cesta, v ruskem kegljanju je prvo mesto pripadlo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Desnjak, v odbojki in badmintonu pa je zmagalo Športno rekreacijsko društvo Kostanjevica, ki je tudi prejelo prehodni pokal.


Več v Družabno