Profesorica Jasna Jurkovič bo predstavila svojo otroško knjigo in poustvarjala z mladimi udeleženci

V četrtek, 6. julija bo ob 13. uri srečanje s pisateljico otroških knjig in profesorico ter strokovno sodelavko CD Sožitje Jasno Jurkovič ter otroško ustvarjanje z njeno pomočjo in predstavljeno njeno prvo knjigo

Prlekija-on.net, sreda, 5. julij 2017 ob 19:27
Skrivnostni čoln

Skrivnostni čoln

V MCP-ju so se s prvim majem dalje kadrovsko dodatno okrepili in z še večjo vnemo tako pričeli uresničevati vsebine in neformalno druženje v okviru celoletnega ter do konca leta 2020 trajajočega programa Centra za družine SOŽITJE. Pri uresničevanju bodo sodelovale kar štiri profesorice s VII. stopnjo izobrazbe in večletnimi izkušnjami od tega bo ena profesionalno zaposlena, ostale tri pa bodo sodelovale preko avtorskih pogodb. V samo dejavnost pa bodo vključeni že odsedaj zaposleni in številni prostovoljci. Dejavnost pa omogoča Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter enake možnosti, Urad RS za mladino, ZRSZ, Območna enota Murska Sobota in Občina Ljutomer, sodelujejo pa tudi številni projektni partnerji. Aktivnosti potekajo vsak delovni dan vključno s soboto. Ob torkih v mesecu juliju in avgustu pa bo tudi organizirano od 7. do 15. ure brezplačno varstvo otrok z ustvarjalnim druženjem. Otvoritev tovrstnega varstva je bila v torek, 4. julija 2017. K dejavnosti se lepo dopolnjuje Eko kmetijstvo, ki ga skozi daljšo časovno obdobje zavzeto vodi predhodno zaposlena in sedaj prostovoljka Aleksandra Škrjanec in ki že dobiva svoje pozitivne obrise in postaja simbol ter posebnost tukajšnjega družinskega centra.

V četrtek, 6. julija bo pa ob 13. uri srečanje s pisateljico otroških knjig in profesorico ter strokovno sodelavko CD Sožitje Jasno Jurkovič ter otroško ustvarjanje z njeno pomočjo in predstavljeno njeno prvo knjigo, sicer pa jih je do sedaj že izdala štiri. Starši in otroki so vabljeni na prijetno doživetje na Spodnjem Kamenščaku v okviru kompleksa Mladinskega centra Prlekije. Vse aktivnosti so za uporabnike brezplačne.

tekst: Matjaž Jenko
foto: Drago Vaupotič


Več v Kultura in izobraževanje