Ribiški car je postal Franc Titan, ki je ulovil najtežjo ribo

V Gradišču pri Tišini so okronali novega ribiškega carja Temeljne ribiške enote Tišina

Prlekija-on.net, četrtek, 6. julij 2017 ob 10:29
Tekmovanje za ribiškega carja

Tekmovanje za ribiškega carja

Ribiška družina Gornja Radgona, Temeljna ribiška enota Tišina je v ribniku v Gradišču pri Tišini pripravila ribiško tekmovanje za izbor novega ribiškega carja za letošnje leto, ki bo nad ribiči bdel celo leto. Lep sončen dan je k ribnikom v Gradišče pri Tišini privabilo 23 ribičev Ribiške družine Gornja Radgona in od drugih, ki so se kar nekaj ur v ribolovu po načelu ujemi in spusti podali za prestižni naslov za ribiškega carja za letošnje leto. 23 ribičev je lovilo najrazličnejše ribe in ob koncu tekmovanja je Janko Rajnar vse ulovljene ribe od vsakega posameznika posebej stehtal. Skupaj je 23 ribičev ulovilo 62,50 kg različnih vrst rib.

Na tekmovanju je Branko Palatin iz Pečarovcev skupaj s 7-letnim vnukom ulovil 16,90 kg rib, drugi je bil Franc Titan iz Murskih Črncev, ki je ulovil 9,40 kg, član Temeljne enote Tišina in tretji je postal Evgen Podlesek, Gornja Radgona s 6,25 kg ulovljenih rib, vsi skupaj so torej na tekmovanju imeli dobro nabrušene trnke in dobre ribiške vabe. Rdeča nit letošnjega ribiškega tekmovanja za naslov ribiškega carja pa je bilo ob koncu razglasitev rezultatov, ko so na svečani način s kronanjem razglasili novega ribiškega carja Temeljne ribiške enote Tišina. Ta prestižni naslov je osvojil ribič Franc Titan doma iz Murskih Črncev, ki je ulovil najtežjo ribo in sicer 9,40 kg amurja.

Novega ribiškega carja sta okronala predsednik Ribiške družine Gornja Radgona Andrej Vreča in predsednik Temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar, navzoč pa je še bil tajnik Ribiške družine Gornja Radgona Vlado Drvarič. Ribiškega carja so okronali z pelerino, na glavo so mu nadeli krono in v roko so mu dali ribiško žezlo. Novi ribiški car je povedal, da je ribič že dobrih 40 let in ga ribištvo veseli, kajti v naravi na svežem zraku se sprosti. Doma na njegovem jedilniku je predvsem riba sumič. Ribe pa najraje lovi v ribnikih v Gradišču in njeni okolici. Za nagrado je še prejel zvrhan koš dobrot, ostali tekmovalci do šestega mesta pa so prejeli še praktične nagrade.

Na kronanju novega ribiškega carja je bilo prisotnih vseh sedem dosedanjih ribiških carjev, kar je ribiškemu dogodku dalo svojo težo. V kuhinji ob ribnikih pa so kuharji za ribiče in ostale obiskovalce pripravljali in pekli odlične ribe.

Jože Žerdin


Več v Družabno