Zaključno tekmovanje mladih ribičev Ribiške družine Gornja Radgona

V Gradišču so razglasili najboljše mlade ribiče U-15 in U-20

Prlekija-on.net, sobota, 15. julij 2017 ob 11:46
Zaključna liga mladih ribičev RD Gornja Radgona

Zaključna liga mladih ribičev RD Gornja Radgona

V Ribiški družini Gornja Radgona mladim ribičem posvečajo posebno pozornost in skrb za njihovo vzgojo ter pravilen pristop k ribolovu. Vsako leto se ribiškega tekmovanja udeleži vse več mladih ribičev, ki so sicer člani posameznih temeljnih ribiških enot in mladi ribiči, ki jih k ribolovu spodbujajo starši, ki skupaj z mladimi ribiči dokazujejo, da je lepo biti ribič. Tako so mladi ribiči v tekmovanju in v ligi U-15 in U-20 tekmovali v petih ligah in sicer v Temeljni ribiški enoti Gornja Radgona, Radenci, Apače, Videm in Tišina. Mladi ribiči so v tekmovanju spoznali del narave, vrste rib in uživali v idiličnem naravnem okolju v ribnikih, kjer so tekmovali in namakali svoje trnke. Tako so se za nekaj ur ločili od računalnikov, telefonov in televizije ter se posvetili tekmovanju v ribolovu za mlade ribiče, kajti zelo pomembno je, da so del prostega časa preživeli v naravi, ob vodi skupaj z ribami in ribiško opremo.

Letošnje zadnje peto tekmovanje mladih ribičev iz radgonske lige se je končalo v nedeljo, 9. julija, ko je zaključno tekmovanje pripravila Temeljna ribiška enota Tišina. Tekmovanja se je skupno udeležilo 22 ribičev, od tega nekaj deklet, ki so tokrat tekmovali za pokale in praktične nagrade Temeljne enote Tišina. Hkrati pa je v Gradišču tekmovanje bilo letošnje zaključno v ligi mladih ribičev Ribiške družine Gornja Radgona. V kategoriji U-20 so tekmovali štirje ribiči, v kategoriji U-15 pa osemnajst ribičev. Skupno so ulovili 109,88 kg različnih vrst rib, v ribiškem načelu – ujemi in spusti. Razglasitev rezultatov je vodil Andrej Berden, ki se je zahvalil tudi vsem sponzorjem za podarjene nagrade. Posebnost vsakoletnega tekmovanje je v tem, da so najboljši mladi ribiči TE Tišina ob koncu tekmovanja prejeli kot posebno nagrado iz testa pečene ribe, ki so jih spekli v pekarni Omar v Rankovcih. Glavni sponzor pa je bila zajčjereja Drago Perkič iz Petanjcev, ki je podaril zajca. Prvi trije so prejeli pokale, ostali pa praktične nagrade.

V tekmovanju Temeljne ribiške enote Tišina so pri mladih ribičih U-20 slavili prvo mesto Mihael Čuk, drugo mesto Mihael Kukovec in tretje mesto Aleš Sovec, v tekmovanju U-15 prvo mesto Aljaž Ružič, drugo mesto Enej Kapun in tretje mesto Sašo Sovec. Ob tej priložnosti pa so svečano razglasili najboljše ribiče v zaključnem tekmovanju v ligi. Prvim trem so podelili pokale, ki so jim jih podelili predsednik Ribiške družine Gornja Radgona Andrej Vreča, mentor mladih ribičev v Ribiški družini Gornja Radgona Avgust Pelcl, tajnik Ribiške družine Gornja Radgona Vlado Drvarič in predsednik Temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar. V tekmovanju U-20 je letos bil najboljši in je skupaj ulovil 13.400 g rib Aleš Sovec iz Temeljne ribiške enote Gornja Radgona, Nino Berden iz Temelje ribiške enote Tišina je ulovi 11.130 g rib, Mihael Čuk iz Temeljne ribiške enote Videm pa 6.650 g rib. Najboljši mladi ribič v tekmovanju U–15 je za letošnje leto postal Neo Palatin, Pečarovci, ki je skupaj ulovil 11.900 g rib, Blaž Gašpar, Markovci 9.900 g ulovljenih rib in Aljaž Ružič iz Temeljne ribiške enote Tišina 9.550 g ulovljenih rib.

Mladi ribiči so v spremstvu mentorja in staršev bili ob koncu lige mladih ribičev nadvse zadovoljni in srečni, kajti spletla so se nova prijateljstva in pokale za zaslužena mesta so veselo dvignili v zrak ter jih ponesli na svoje domove. Pričakovati je, da bodo sedaj ko so za mlade poletne počitnice, nekaj časa počivali in v jeseni in na pomlad prihodnje leto bodo spet vzeli ribiške palice in se udeležili tekmovanja mladih ribičev.

Jože Žerdin


Več v Šport