Pri kroškem brodu poteka 23. srečanje Prlekov in Prekmurcev

Z letošnjo prireditvijo so se vrnili k tradiciji, saj bodo po dolgem času ponovno vlekli Prleki in Prekmurci, torej domačini

Prlekija-on.net, nedelja, 16. julij 2017 ob 18:231
22. srečanje Prlekov in Prekmurcev

22. srečanje Prlekov in Prekmurcev

Pri kroškem brodu poteka tradicionalna prireditev ob reki Muri, 23. srečanje Prlekov in Prekmurcev. Prireditev, ki poteka vsako tretjo nedeljo v mesecu juliju, privabi množico obiskovalcev na oba bregova, ki ju povezuje kroški brod, rdeča nit dogodka pa je vlečenje vrvi čez reko Muro. Z letošnjo prireditvijo so se vrnili k tradiciji, saj bodo po dolgem času ponovno vlekli "čistokrvni" Prleki in Prekmurci, torej domačini.

Za suha grla na prleški strani skrbijo gasilke in gasilci PGD Vučja vas, za jedačo mejsteršef Dani z ekipo vrhunskih kuharjev s specialiteto - ribe na vučenski način, za ples do poznih jutranjih ur pa ansambel Prleški kvintet. Na prizorišču potekajo različne aktivnosti, rdeča nit pa je bila vlečenje vrvi čez reko Muro, kjer so letos slavili Prekmurci.

Spodaj je nekaj utrinkov iz prireditve, ki poteka že cel dan, kmalu bodo vlekli tudi vrv. Poteka pa tudi plezanje po vrvi preko Mure. Muro je kot prva ženska na tak način danes preplezala Ana iz Ljubljane ter štirje moški.

Oglejte si video vlečenja vrvi čez reko Muro.



Več v Družabno