Društvo cvenskih čehov in diklin zmagovalci 12. sezone poletne lige v odbojki na mivki

Poletno ligo v odbojki na mivki organizira Športna zveza Ljutomer

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. julij 2017 ob 20:46
12. sezona poletne lige v odbojki na mivki

12. sezona poletne lige v odbojki na mivki

Vseh šest ekip se je v soboto, 15. julija, zbralo na ljutomerskem kopališču, kjer je v spremenljivem vremenu potekalo še zadnje dejanje letošnje poletne lige v odbojki na mivki. Na finalnem turnirju, kjer so ekipe igrale po že vnaprej določenem sistemu glede na uvrstitev na lestvici, so najboljšo igro pokazali igralci in igralke iz ekipe Društva cvenskih čehov in diklin in tako zasluženo slavili še drugič v dvanajstih letih.

Po štirih kvalifikacijskih turnirjih je sicer najbolje kazalo ekipi iz Veržeja, vendar se je poznala odsotnost dveh ključnih igralcev na finalnem turnirju, zato se se morali zadovoljiti s četrtim mestom. Najbolj je presenetila ekipa ŠRD Kostanjevica, ki je po rednem delu zasedala četrto mesto, na koncu pa jim je malo zmanjkalo, da bi celo zmagali. Tako so osvojili končno drugo mesto. Tretji so bili ŠRD Banovci 1.

REZULTATI FINALNEGA TURNIRJA:

1/4 finale:
ŠRD Kostanjevica - ŠD Pristava 2:1 (-17,15,8)
DCČD - ŠD Križevci 2:0 (14,11)

tekma za končno 5. mesto:
ŠD Pristava - ŠD Križevci 2:0 (17,12)

1/2 finale:
Veržej - ŠRD Kostanjevica 0:2 (16,21)
ŠRD Banovci 1 - DCČD 1:2 (-19,13,10)

tekma za končno 3. mesto:
Veržej - ŠRD Banovci 1 1:2 (-15,11.11)

FINALE:
ŠRD Kostanjevica - DCČD 1:2 (19,-16,11)

Vse ekipe so za trud in sodelovanje v ligi prejele praktične nagrade v obliki majic in buteljk, šesta, peta in četrta ekipa so prejele diplomo za sodelovanje, prve tri ekipe pa pokale. Najboljša ekipa je prejela še prehodni pokal, kateri pa preide v trajno last ekipe, ko ga ta osvoji 3x zapored. Pokale in diplome je po koncu turnirja podelil predsednik Športne zveze Ljutomer Miroslav Rauter, praktične nagrade pa strokovni sodelavec pri Športni zvezi Ljutomer Aleš Ploj.


KONČNE UVRSTITVE:
1. mesto: DRUŠTVO CVENSKIH ČEHOV IN DIKLIN
2. mesto: ŠRD KOSTANJEVICA
3. mesto: ŠRD BANOVCI 1
4. mesto: VERŽEJ
5. mesto: ŠD PRISTAVA
6. mesto: ŠD KRIŽEVCI


Več v Šport