Sončnice so lepe tudi na pokopališču

Grob družine Maurič iz Benedikta krasi čudovita cvetoča sončnica

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. julij 2017 ob 16:202
Povsod po naši majhni, a lepi in pisani deželici, kamor se obrneš, srečaš veliko zanimivih, veselih in prijaznih ljudi, predvsem pa zanimivo in pestro pokrajino z veliko naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti. In eno takšnih zanimivost nam je na pokopališču v Benediktu v Slovenskih goricah predstavil domačin Jože Maurič. Na družinskem grobu Mauričevih je namreč zrasla prekrasna sončnica, ki pokriva velik del groba s številnimi cvetovi.

»Spomladi smo na grob sadili sadike okrasnih sončnic. Tem se je pridružila samorodna sončnica, ki sedaj s številnimi cvetovi krasi grm. Ker smo doma blizu pokopališča, je bila deležna pogostega zalivanja. Rezultat tega je, da sedaj s svojimi rumenimi cvetovi, ki se obračajo proti soncu, krasi grob«, je dejal Jože, ki je mimogrede že 27 let predsednik PGD Benedikt, in je tudi sploh znana osebnost v tem delu Slovenskih goric.

V verski prispodobi pokopališče imenujejo tudi Božja njiva ali pa večni pašnik, na celem benediškem pokopališču pa zaenkrat cveti le Mauričeva sončnica, ki jo občudujejo mnogi obiskovalci pokopališča. V bodoče pa je možno pričakovati še več "samoraslih" sončnic, ki bodo krasile še sosednje grobove.


Več v Narava