Karibski O.F.A.K.

S fotografijami, posnetki in pripovedovanjem o živalih, rastlinah, običajih, hrani... je Anja Magdič navdušila vse prisotne

Bianca Žitnik, torek, 8. avgust 2017 ob 10:47
Potopisno predavanje o Karibih

Potopisno predavanje o Karibih

V okviru Ormoškega festivala aktivnih klubov (O.F.A.K.), ki zajema zabavo, šport in kulturo je bil ponedeljkov večer na ormoškem gradu rezerviran za potopisno predavanje.

Anja Magdič, ki je na karibskem otočku St. Martin preživela kar 5 mesecev, je obiskovalce skozi potopisno predavanje odpeljala na pot po otokih Karibskega morja. Kolonizacija Pacifiških otokov je ena izmed največjih avanturističnih zgodb človeštva, domorodna ljudstva na teh ozemljih pa so tekom zgodovine razvila izjemno kulturo ter hkrati uspela ohraniti pristen odnos z naravo. Na drugem koncu zemeljske poloble je na Karibih lokalno prebivalstvo le nekaj metrov stran od peščenih plaž in mondenih letovišč razvilo svoje običaje in tradicije.

Vsi ste že videli posnetke, kako letala vzletajo in pristajajo tik nad plažo, kjer se sončnim žarkom nastavljajo turisti. Točno ti posnetki, ki so iz otoka St. Martin. Otok je razdeljen na dva dela, in sicer na francoski ter nizozemski del. Zanimivost otoka je tudi ta, da na otoku prebiva kar 120 narodnosti in v zgodovini med njimi še ni bilo spora. Na nizozemskem delu otoka St. Martina se nahaja tudi največja farma metuljev.

S fotografijami, posnetki in pripovedovanjem o živalih, rastlinah, običajih, hrani... je navdušila vse prisotne.


Več v Kultura in izobraževanje