V sklopu prireditve Poletje na Kogu se je zvrstilo več dogodkov

Vrhunec je Poletje na Kogu doseglo v soboto, ko se je zgodil že 10. vinski festival, kjer so podelili priznanja vinogradnikom, dogodku pa so prisostvovale tudi vinske kraljice

Špela Borko, ponedeljek, 21. avgust 2017 ob 22:121
Poletje na Kogu

Poletje na Kogu

Turistično in kulturno društvo Kog je zopet pripravilo že tradicionalne avgustovske prireditve, ki pa so jih letos prvič poimenovali Poletje na Kogu. Poletje na Kogu se je začelo že prejšnji vikend, vrhunec pa doseglo to soboto.

V sklopu celotnega dogajanja se je zvrstilo več dogodkov, pri katerih so zraven Turističnega in kulturnega društva Kog, sodelovala tudi druga kogovska društva. Posebej odmeven dogodek je bil vsekakor »V babičini kuhinji ob vinu in glasbi«, kjer so Kogovske kmečke ženske in Kogovski vinogradniki poskrbeli za vrhunski vinsko-kulinarični večer v Šiponovem hramu. Otvorili so tudi razstavo in Hram Šipona, kot so po novem poimenovali Košarkino klet. Ker so Kogovčani še posebej ponosni na to klet je bil to za njih velik dogodek.

Športno društvo Kog je dogajanje popestrilo z odlično izpeljanim kolesarjenjem in pohodom po Šiponovi vinski cesti, nočnim turnirjem v malem nogometu in šaljivimi vaškimi igrami.

Vrhunec je Poletje na Kogu doseglo v soboto, 19. avgusta, ko se je zgodil že 10. vinski festival, kjer so podelili priznanja vinogradnikom, dogodku pa so prisostvovale tudi vinske kraljice z domačo, 5. kogovsko vinsko kraljico Anjo Kocjan na čelu ter članice in člani viteškega omizja Ptuj-Ormož s konzulom omizja, Vladimirjem Korošcem. Izpeljana je bila tudi degustacija nagrajenih vin, kuhala se je kisla žüpa, postavili so klopotec ter izvedli kulturni program z domačo folklorno skupino. Čeprav jim je letos vreme malce zagodlo, so se poveselili ob zvokih domačega ansambla Ritem, otroci pa so se zabavali na animaciji, katero je organiziral Plesno animacijski klub Lilibum.

Turistično in kulturno društvo Kog se zahvaljuje vsem obiskovalcem za obisk.


Več v Družabno