Večer glasbe, petja, plesa in smeha

Tradicionalne prireditve ob Ivanocyjevih dnevih na Tišini

Filip Matko Ficko, nedelja, 3. september 2017 ob 15:46
Večer glasbe, petja, plesa in smeha

Večer glasbe, petja, plesa in smeha

Turistično društvo Gradišče (predsednica Vesna Rebrica), Društvo upokojencev Tišina (predsednik Jožef Poredoš) in Vokalno instrumentalna skupina »Cvetje v jeseni« (vodja Ema Vezjak) so ob tradicionalnih Ivanocyjevih dnevih že petič izvedli prireditev pod delovnim naslovom »Večer glasbe, petja, plesa in smeha.«

Posebej draga gosta sta organizatorjem bila župan Občine Tišina, Franc Horvat, kot tudi župnik Boštjan Čeh. Oba sta izrekla pozdravne in spodbudne besede nastopajočim, kar je voščil tudi predsednik Društva upokojencev Tišina, Jožef Poredoš, a potem je oder bil na razpolago nastopajočim.

Tako so si v petek, 1. septembra, zvečer po 19.30 uri, na odru posebnega prireditvenega šotora pred cerkvijo Marijinega rojstva na Tišini sledile številne skupine nastopajočih. Občinstvu sta jih predstavili voditeljici: Vesna Rebrica in Nika Gajšt. Najprej so se predstavili domači pevci, organizatorji večera: Vokalno instrumentalna skupina »Cvetje v jeseni« pri Društvu upokojencev Tišina, ki deluje že od leta 2008. Letno opravijo po 30 nastopov, letos pa so izdali tudi svojo prvo zgoščenko, ki ima naslov »Vsakdo mora imeti prijatelja«. Skupino vodi Ema Vezjak. S pesmijo so sledili pevci Društva upokojencev Bakovci, ki skupaj pojo že 15 let. Vodi jih Biserka Flegar. Nato so zaplesali plesni pari folklorne skupine pri Društvu upokojencev Križevci pri Ljutomeru, ki pod vodstvom Marije Halas nastopajo že dvanajsto leto. Lavrencij Herzog že 19 let vodi tamburaško skupino »Odpisani« s Cankove, ki sta se jim pridružili dve vokalistki. Za obilo smeha je poskrbela ljubiteljska gledališka skupina »Zgrebaši« Turistično kulturno športnega društva Pečarovci, ki je zaigrala skeč »V pričakovanju«, nato pa je veselo zapela skupina»Veseli Prleki« Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru. Kvalitetno je zapel Mešani pevski zbor »Prof. Vladimir Močan« pri Društvu upokojencev Murska Sobota, ki ga po strokovni plati vodi od leta 2008 dalje Matija Horvat. Za zaključek pa je vse presenetil najmlajši, po katerem se imenuje »Taj trio« iz Kupšinec. To je Taj Anželj, ki poje in igra kitaro, z njim pa sta še dedek Ludvik s harmoniko in babica Greta s tamburinom.

Vse skupine so prejele pisne zahvale za sodelovanje s strani organizatorja, pa še zgoščenko skupine »Cvetje v jeseni«. Sledila je bogata pogostitev v prireditvenem šotoru, kjer je ves čas odmevala tudi pesem.


Več v Kultura in izobraževanje