Mednarodna noč netopirjev na Kogu

Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev na Kogu pripravlja ustvarjalno delavnico, netopirsko fotografsko razstavo, branje pravljice itd.

Prlekija-on.net, sreda, 6. september 2017 ob 09:10
Mednarodna noč netopirjev

Mednarodna noč netopirjev

V petek, 8. september 2017 ob 18. uri, se bo v dvorani na Kogu odvijala Mednarodna noč netopirjev oz. promocija netopirjev. Aktivnosti trenutno potekajo po večih krajih Slovenije, v Mariboru, na Cvenu, ... sledi pa še kar nekaj brezplačnih dogodkov, ki jih prostovoljno izvajajo člani društva Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev. Na Kogu pripravljajo ustvarjalno delavnico, netopirsko fotografsko razstavo, branje pravljice itd. Cilj je, da ljudje spoznajo netopirje in izgubijo morebiti strah pred njimi.

Dogodek se bo pričel s prebiranjem pravljice – naslova katere še ne izdajo. Sledila bo ustvarjalna delavnica, kjer bodo izdelovali netopirje iz odpadnih rolic toaletnega papirja. Starši si boste lahko v vmesnem času ogledali netopirsko fotografsko razstavo s kratkimi informativnimi zapisi. Prav tako pa bodo na voljo za vsa vašo dodatna vprašanja.

Netopirje boste ob jasnem vremenu lahko spoznali tudi na terenu. S pomočjo ultrazvočnih detektorjev se boste po sončnem zahodu sprehodili po Kogu ter skušali prestrečti kakšen eholokacijski klic netopirja.

Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev vas, ob podpori ŠD Kog, Krajevne skupnosti Kog in podružnične OŠ Kog, prav lepo vabi na aktivnosti, ki bodo izvedene v sklopu Mednarodne noči netopirjev 2017.


Več v Narava