Žan Kolmanič odigral celotno tekmo mladinske lige prvakov

Mladinska selekcija NK Maribor je prvo tekmo UEFA Mladinske lige prvakov zmagala, mladi prleški nogometni up, Žan Kolmanič iz Veržeja, je pri tem odigral celotno tekmo

Prlekija-on.net, sreda, 13. september 2017 ob 20:0110
Maribor U19, foto: NK Maribor

Maribor U19, foto: NK Maribor

Mladi prleški nogometni up, Žan Kolmanič iz Veržeja, je za mladinsko selekcijo NK Maribor, odigral celotno srečanje prve tekme UEFA Mladinske lige prvakov, ki so jo odigrali v Lendavi proti Spartaku iz Moskve. Zadetek za zmago vijoličastih je v uvodu drugega polčasa dosegel Prekmurec Tomi Horvat, s sedmimi zadetki najboljši strelec mladinskega državnega prvenstva.

Žan je pred slabim mesecem prvič zaigral tudi v prvi postavi članske ekipe Maribora proti Krškemu ter z dobro igro opozoril nase, je pa tudi stalni član slovenske nogometne reprezentance U17. Tokrat je odigral celotno tekmo na evropski ravni pri mladincih.

Žan je pred leti pri Športni zvezi Ljutomer bil proglašen na drugo mesto za perspektivnega športnika, takrat še kot odlični mladi igralec ŠD NK Veržej, najboljši strelec in kapetan ekipe U-15.

Maribor U19 - Spartak Moskva U19 1:0 (0:0)
Horvat 50.

Maribor U19: Cajnko, Hodžić, Pirtovšek, T. Horvat, Koblar, Matko (61./Grajfoner), Štor (46./Kukovec), Ogrinec, Žugelj, Kolmanič, N.H. Horvat (84./Šlamberger). Trener: Muamer Vugdalić.

Spartak Moskva U19: Maksimenko, Mironov, Voropajev, Volodkin, Petrunin, Ignjatov, Rudenko (81./Kalačevski), Orehov, Lopatin (75./Gorbulin), Bakajev (57./Mazurov), Raskazov. Trener: Aleksej Lunin.

Ob 20.45 bodo svojo prvo tekmo v letošnji sezoni Lige prvakov odigrali še člani NK Maribor, ki si na polnem Ljudskem vrtu obetajo vsaj točko.


Več v Šport