Z Anko Alt od kulinaričnega doživetja do spravila vrtnin s praktično delavnico

Ekipa Večgeneracijskega centra Pomurja – enote Ljutomer je skupaj z Anko organizirala brezplačno kuharsko delavnico, kmalu sledi brezplačno predavanje s pripravo »začinke«

Prlekija-on.net, petek, 15. september 2017 ob 17:07
Praktična delavnica spravila vrtnin

Praktična delavnica spravila vrtnin

Nedavno so udeleženke in udeleženci sodelovali pri kuhanju kremne polente popečene na žajblovem maslu, zelenjavnih špagetov s pehtranom in pripravi grškega jogurta z zelišči. Tako so poizkusili nove okuse, kombinacije in sestavine ter hkrati izkoristili enega izmed zadnjih toplih popoldnevov.

Na delavnici so si naprej pogledali krajši video, nato pa se prestavili pod senco lip, kjer sta Anka in Nastja Alt pripravili tokrat vegetarijansko jed. Za sladico sta postregli še z lubenico iz Vrtnarstva Alt. Tako so prisotni imeli možnost poskusiti domače dobrote na malo drugačen način.

Izvajalka Anka sicer dela na domači vrtnariji Vrtnarstvo Alt že 20 let, bila je udeleženka oddaje Masterchef 2016, zmagovalka kuharskega dvoboja Mojca kuha, uspešno sodeluje na številnih oddajah z vrtnarsko tematiko (Slovenija 1, Pop tv). Prejela je Znak kakovosti leta 2016 v Dobrotah slovenskih kmetij in štiri zlata priznanja ter eno srebrno priznanje v letu 2017. Imela je tudi »Najlepši slovenski balkon 2016«.

Če vas zanimajo recept, novi okusi, pa tudi če se želite samo družiti, vas toplo vabijo na naslednjo delavnico Spravilo vrtnin in pripravo začinke, ki bo potekala 25. septembra od 17:00 ure naprej na Ormoški cesti 22, v Ljutomeru.

Vabljeni pa tudi sicer, da se udeležite vsebinsko raznolikih in brezplačnih aktivnosti in/ali se pridružite v času uradnih ur na Ormoški cesti 22 v Ljutomeru. Veseli bodo tudi novih idej in pobud.

Večgeneracijski center Pomurja – enota Ljutomer tudi v mesecu septembru pripravlja različne brezplačne aktivnosti za vse generacije ter vas vljudno vabijo, da se jim pridružite.
  • »Ustvarimo si svojo zabavno šolsko mapo« ustvarjalna delavnica za osnovnošolske otroke,  ki bo v ponedeljek  18.9.2017, ob 16:00 uri na Ormoški cesti 22 v Ljutomeru,
  • »Spravilo vrtnin in priprava začinke z Anko«, še ena zanimiva in polna novih idej delavnica, ki bo v ponedeljek 25.9.2017 ob 17:00 uri, na Ormoški cesti 22 v Ljutomeru,
Projekt podpira Evropski socialni sklad, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter lokalne skupnosti. Izvajajo ga v sodelovanju s Slovensko filantropijo, Hišo sadeži Murska Sobota, Zavodom Vitica in Mozaik.


Več v Kultura in izobraževanje