Slovesno odprli prenovljeno cesto v Kokoričih in Berkovskih Prelogih

Vaščani so bogatejši za obnovljeno občinsko javno pot Kokoriči – Berkovski Prelogi v dolžini 1230 metrov

Prlekija-on.net, nedelja, 17. september 2017 ob 19:06
Odprtje ceste v Kokoričih in Berkovskih Prelogih

Odprtje ceste v Kokoričih in Berkovskih Prelogih

S slovesnim odprtjem prenovljene javne poti Kokoriči – Berkovski Prelogi, se zaključuje letošnji občinski praznik Občine Križevci. Na deževno nedeljo, 17. septembra, so dežne kapljice prizanesle prav v času otvoritve ceste, zato je slovesnost lahko potekala na prostem.

Vaščani so tako bogatejši za obnovljeno občinsko javno pot Kokoriči – Berkovski Prelogi v dolžini 1.230 metrov. Rekonstrukcija ceste je zajemala širitev ceste na 3,5 metre, sanacijo in razširitev vozišča, rekonstrukcijo obstoječega vodovoda, rešitev in obnovo odvodnjavanja ceste ter izvedbo novega nosilnega in obrabnega asfaltnega sloja. V sklopu projekta se je izgradil tudi novi vodovod v dolžini 1.115 metrov.

Dela je izvajala gospodarska družba Komunalno podjetje Ormož d.o.o. iz Ormoža, nadzor nad izvedbo gradbenih del pa gospodarska družba ZEU d.o.o. iz Murske Sobote. Skupna vrednost del na podlagi gradbene pogodbe je znašala 239.456,52 EUR z DDV. Investicija je v višini 36.869,00 EUR sofinancirana s strani državnega proračuna.

Vaški odbor Kokoriči – Berkovski Prelogi je pripravil program za slovesno odprtje ceste, predstavili so se mladi domačini kot recitatorji in glasbeniki, za folklorni program je poskrbela Folklorna skupina pri Kulturnem društvu Križevci, za glasbeni nastop pa še glasbena sekcija pri Društvu upokojencev Križevci. Vseskozi se je v program vključeval orkester KUD muzika Križevci.

Slavnostno odprtje ceste s prerezom traku so izvedli župan Občine Križevci mag. Branko Belec ter najmlajša prebivalca Kokorič in Berkovskih Prelogov ter najstarejši vaščan.

Predsednica vaškega odbora Nada Maučec ter svetnik občinskega sveta Občine Križevci Anton Petovar, sta se za pridobljeno investicijo zahvalila županu Občine Križevci ter občinskim svetnikom, ki so podprli predlagano investicijo. Povedala sta, da si želita, da bi ta cesta povezovala ljudi ter da bi v vasi še nadalje bili tako povezani in pripravljeni za pomoč. Želijo pa si, da bi se v prihodnje obnovil še tisti del ceste, ki vodi proti regionalni cesti R2.


Več v Gospodarstvo