Kobilarna Lipica gosti Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg

Za medalje se bo potegovalo 82 voznikov iz 23 držav z 240 tekmovalnimi konji

Branko Košti, četrtek, 21. september 2017 ob 09:27
Lipicanci na sejmu AGRA

Lipicanci na sejmu AGRA

Ob koncu tedna, od 20. do 24. septembra, bo v Kobilarni Lipica potekal največji in najpomembnejši konjeniški dogodek v Sloveniji doslej – Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg.

Na izjemnem konjeniškem spektaklu, katerega častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, se bo za medalje potegovalo kar 82 voznikov iz 23 držav sveta z več kot 240 tekmovalnimi konji. Med njimi bodo tudi aktualni in petkratni svetovni prvak Vilmos Lazar (Madžarska), srebni z zadnjega svetovnega prvenstva Zoltan Lazar (Madžarska) in bronasti Jozsef Dibak (Italija). Slovenske barve bodo zastopali trije vozniki s slovenskimi lipicanci: Miha Tavčar, Mitja Mahorčič in Klemen Turk. Tako bo Slovenijo prvič zastopala celotna, tričlanska ekipa.

Svetovnega prvaka bo dal seštevek dresurne, maratonske in spretnostne vožnje, najbolj atraktivna pa bo gotovo adrenalinska maratonska vožnja s kar osmimi zahtevnimi ovirami, katera bo potekala v soboto, 23. septembra.

V spodnjem videu si lahko ogledate del nastopa lipicancev na otvoritvi letošnjega sejma Agra v Gornji Radgoni, kjer so prikazali tudi adrenalinsko vožnjo dvovprege.


Več v Slovenija