Radgončani težko, a zasluženo premagali Črenšovce

Odigrane tekme 6. kroga v III. SNL, vzhod

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. september 2017 ob 08:14
ŠNK Radgona - Črenšovci

ŠNK Radgona - Črenšovci

V 6. krogu (ob eni tekmi manj - proti Turnišču v gosteh), so nogometaši ŠNK Radgona dosegli svojo drugo zmago v III. SNL, vzhod in se tako s šestimi točkami približali sredini lestvice. Svojo prvo domačo zmago so varovanci trenerja Borisa Lazića dosegli na ŠRC Trate proti gostom iz Črenšovcev. Minimalna zmaga domačih je dosežena izjemno težko, a na koncu so se Radgončani zasluženo veselili treh točk, saj so zlasti v 1. polčasu pokazali več in so pogosteje bili v priložnosti za zadetek.

Seveda je tudi domače reševal vratar Dragan Topić, ki pa je bil nemočen pri prijetih zadetkih, ko so obrambni igralci storili dve napaki. Radgonski nogometaši so tekmo začeli zelo dobro, bistveno bolje kot pred dvema tednoma dvoboj proti Tromejniku (0:5), in na koncu se je le potrdilo, da ekipa "ni zalutala med tretješigaše".

Gostitelji so povedli že v 19. minuti, ko je Kristjan Kolarič z desne strani premagal vratarja Alena Utrošo, in tako se je tudi končal prvi polčas. Že po šestih minutah nadaljevanja, je vodstvo zvišal Denis Kolarič. In namesto, da bi še naprej pritiskali proti vratom Črenšovcev, so mladi domači nogometaši, kljub klicem trenerja, da naj še naprej napadajo, spontano sredino igrišča prepustil borbenim gostom. In čeprav so imeli veliko težav, saj so v Gornjo Radgono dopotovali z eno samo rezervo, so varovanci trenerja Damjana Horvata, izkoristili ponujene priložnosti. Najprej je domača obramba po neumnosti storila prekršek za najstrožjo kazen, katero je Matej Kapun izkoristil in izid znižal na 1:2. To je gostom dalo krila, in že šest minut pozneje je bilo 2:2, saj je novo napako domačih na levi strani izkoristil kapetan Florjan Törnar. Od takrat so domači navijači trepetali, saj so Črenšovčani še naprej resno pritiskali. Toda dve minuti pred koncem je bilo "pravici zadoščeno" ko je Marko Horvat v gneči pred golom, iz bližine potisnil žogo v mrežo za končno zmago 3:2. Kljub zmagi bodo igralci ŠNK Radgona morali razmisliti tudi o tem, zakaj so morali prejeti pet rumenih kartonov.

ŠNK Radgona – Črenšovci 3:2 (1:0)

Stadion na ŠRC Trate, 90 gledalcev, glavni sodnik: Samo Veselič (Maribor), pomočnika: Tomaž Krajnc (Murska Sobota) in Robert Horvat, ml (Lendava), delegat: Goran Mijatovič (Velenje).

Strelci: 1:0 Kristjan Kolarič (19.), 2:0 Denis Kolarič (55.), 2:1 Matej Kapun (61.-11 m.), 2:2 Florjan Törnar (67.), 3:2 Marko Horvat (88.).

ŠNK Radgona: Dragan Topić, Alen Klobasa (od 77. Marko Horvat), Kristjan Kolarič (od 59. Jan Klobasa), Tilen Klobasa, Uroš Pörš, Mitja Adam, Borut Uhan, Aljaž Kocet, Denis Kolarič (od 77. Srečko Sterniša), Tilen Pintarič. Trener: Boris Lazić.

Črenšovci: Alen Utroša, Florjan Törnar, Aljoša Lebar, Matej Kapun, Nino Horvat, Mario Skuhala, Sašo Kociper, Alen Tivadar, Niko Horvat (od 86. Denis Žigert), Sando Novak in David Koznicov. Trener: Damjan Horvat).

Ostali izidi 6. kroga: Bogojina – Radenska Slatina 1:5, Avto Rajh Ljutomer – Odranci 0:5, Rakičan – Tromejnik Gostišče Sukič 1:1, Polana – Čarda Martjanci 3:0, Grad – Turnišče 0:2, Lušt Beltinci – Hotiza 3:2.

Vrstni red po nepopolnih šestih krogih: 1. Polana 18, 2. Odranci 15, 3. Lušt Beltinci 15, 4. Hotiza 9, 5. Avto Rajh Ljutomer 9, 6. Tromejnik Gostišče Sukič 7, 7. Grad 6, 8. Turnišče 6, 9. Radenska Slatina 6, 10. Bogojina 6, 11. ŠNK Radgona 6, 12. Črenšovci 4, 13. Čarda Martjanci 1, 14. Rakičan 1.


Več v Šport