Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

35-letni mopedist pa je pod vplivom alkohola in zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v kovinsko vrtno ograjo ter se hudo telesno poškodoval

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. september 2017 ob 13:202
Zaseženo vozilo, foto: PP Gorišnica

Zaseženo vozilo, foto: PP Gorišnica

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v nedeljo, 24. septembra, ob 3.30, v naselju Tibolci ustavila 44-letnega voznika tovornega vozila znamke VW Transporter, doma iz okolice Ptuja. Voznik se je pri postopku policistom izkazal z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Policisti so namreč pri dodatnem preverjanju ugotovili, da mu je sodišče izreklo ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Pri kontroli so ugotovili tudi, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel v organizmu 0,75 miligrama alkohola.

Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila. Zoper kršitelja so že podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Alkohol ne sodi v cestni promet
Malo pred 15. uro ps je 35-letni mopedist, zaradi nepravilne smeri vožnje, trčil v kovinsko vrtno ograjo v Njivercah. V trčenju se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj.

Policisti so ugotovili, da je imel poškodovani v organizmu kar 0,81 mg/l alkohola. Izdali mu bodo plačilni nalog in o svojih ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Ob tej priložnosti pa še enkrat več pozivajo vse voznike:
  • Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu.
  • Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva.
  • Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

Alkohol


Več v Črna kronika