Stolp, ki je viden tudi iz Prlekije, v pričakovanju 200-tisočega obiska

V pričakovanju 200.000. obiskovalca/ke stolpa Vinarium Lendava

Prlekija-on.net, sreda, 27. september 2017 ob 18:471
Stolp Vinarium viden iz Prlekije

Stolp Vinarium viden iz Prlekije

Razgledni stolp Vinarium Lendava je praznoval svojo 2. obletnico delovanja, v tem času pa je gostil že številne obiskovalce od blizu in daleč. Največ obiskovalcev te turistične atrakcije je Slovencev, ki prihajajo iz različnih krajev države, sledijo jim gostje z Madžarske, Avstrije in Hrvaške, veliko je tudi Čehov in Slovakov, zabeležili pa so tudi obiske iz Kanade in Avstralije.

Stolp je lani oktobra obiskala sto tisoča obiskovalka, v soboto, 30. septembra, med 11.00 in 13.00 uro pa pričakujejo že 200.000. obiskovalko oziroma obiskovalca. Ob tej priložnosti bo sledila krajša slovesnost in kulturno-zabavni program.

Najvišji razgledni stolp v Sloveniji tako ruši vse rekorde, saj ga je v času obratovanja obiskalo precej več obiskovalcev, kot so bile tudi najbolj optimistične napovedi.

To lendavsko atrakcijo, ki nudi čudovit razgled v štiri države - Slovenijo, Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo, pa lahko ob lepem vremenu vidimo tudi iz višje ležečih krajev Prlekije. V spodnjem videu lahko vidite, kako se vidi iz Železnih Dveri.


Več v Zanimivosti