Malčki med starostniki

Prijetno in poučno medgeneracijsko sodelovanje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. oktober 2017 ob 17:33
Medgeneracijsko sodelovanje v DSO Gornja Radgona

Medgeneracijsko sodelovanje v DSO Gornja Radgona

Dnevi ob izteku letošnjega poletja in pričetku jeseni so v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona minili v prijetnem vzdušju medgeneracijskega sodelovanja. Tako so se stanovalci DSO Gornja Radgona, z veseljem odzvali povabilu bližnjega Vrtca Manka Golarja, in se tako tudi letos udeležili njihove tradicionalne trgatve. Skupaj z otroci so polnili vedra in püte, iz preše pa je tekel sladki sok, s katerim so si ob druženju postregli. Ob zaključku so jih zaposleni in otroci vrtca pogostili še z domačim pecivom in namazanimi kruhki. Lepo je bilo in starostniki za drugo leto držijo ponovno pesti za dobro letino in čim manj toče.

"Otroci iz vrtca pa nas večkrat obiščejo tudi v domu, kjer nam običajno zapojejo in zaplešejo. Tokrat smo jih povabili na ličkanje koruze. Ohranjanje starih običajev in prenašanje znanja ter izkušenj na mlajše generacije ima veliko vrednost za prihodnje rodove. Stanovalci so z veseljem pokazali našim malim sosedom kako se spretno lička koruzo, ob tem pa so se zgodbe iz časov, ko so bili tudi sami otroci in so pomagali pri takšnih in podobnih opravilih, kar same vrstile. Vzdušje je bilo nadvse prijetno, vsekakor pa bomo z našim druženjem nadaljevali tudi v naslednjih dneh, ko bodo otroci iz vrtca Manko Golar nastopili na dnevu odprtih vrat pri nas v Domu starejših", nam je povedala Eva Žula, strokovni vodja DSO Gornja Radgona.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje