V trčenju na avtocesti poškodovane tri osebe

V prometni nesreči sta bili udeleženi osebno in tovorno vozilo

Prlekija-on.net, torek, 10. oktober 2017 ob 18:46
Prometna nesreča na avtocesti, foto: Gasilska brigada Maribor

Prometna nesreča na avtocesti, foto: Gasilska brigada Maribor

V ponedeljek, 9. oktobra, ob 20.14 se je na avtocesti med Framom in Slovensko Bistrico, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi osebno in tovorno vozilo. Ob delavcih DARS-a, so posredovali gasilci GB Maribor in PGD Slovenska Bistrica, kateri so požarno in naletno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnim sredstvom posuli po cesti iztekle motorne tekočine, preprečili nadaljnje iztekanje motornih tekočin in pomagali policiji z osvetlitvijo kraja nesreče. V nesreči so bile poškodovane tri osebe, ki so bile z reševalnim vozilom prepeljane v UKC Maribor.

V okolici Ormoža spet kradli kardanske gredi
Policisti policijske postaje Ormož pa so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh, obravnavali tudi naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 6. oktobra, so ob 16:23 uri v naselju Libanja obravnavali kaznivo dejanja tatvine kardanske gredi. Kardanske gredi so nepridipravi kradli že en dan prej.

Ob 16:27 uri so bili obveščeni o najdeni mrtvi osebi v hiši v okolici Ormoža, katera je umrla naravne smrti.

V soboto, 7. oktobra, ob 09:12 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Svetega Tomaža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je ena oseba grozila drugi s pretepom. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil o Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 14:05 so bili obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru na območju Lunovca. Patrulja na kraju ni ugotovila znakov prekrška, zato je zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

V nedeljo, 8. oktobra, ob 7.25 so v Trgovišču obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v obcestni jarek, pri tem pa poškodoval prometno signalizacijo. Voznik je bil izsleden in mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.17 so bili obveščeni, da so na Vitanu pri oranju na njivi našli neeksplodirano mino. Kraj so zavarovali do prihoda RCNUS, kateri so mino odstranili.

V ponedeljek, 9. oktobra, ob 13:00 uri so bili obveščeni o poškodbi električnega vodnika v naselju Mihalovci. Neznani voznik z neznanim vozilom je namreč med vožnjo po cesti, utrgal električni vodnik ter pri tem poškodoval kritino in dimnik bližnje stanovanjske hiše. Morebitne priče/očividce, ki bi kar koli vedeli o opisanem dogodku oz. vozilu policija naproša, da podatke/informacije sporočijo na tukajšnjo policijsko postajo.

Ob 22.18 so v Središču ob Dravi vozniku osebnega avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.


Več v Črna kronika