V soočenju s predsedniškimi kandidati sodelovala tudi dijakinja GFML, Meta Štuhec

Soočenje mladih s predsedniškimi kandidati

Prlekija-on.net, četrtek, 19. oktober 2017 ob 09:33
Soočenje mladih s predsedniškimi kandidati

Soočenje mladih s predsedniškimi kandidati

V tednu pred predsedniškimi volitvami je v Ljubljani potekalo snemanje Soočenja mladih s predsedniškimi kandidati. Snemalni dan je potekal v središču rolkarske subkulture v Urban roof-u, kjer sta se združili mladostna participacija in politika.

Deset dijakov je dobilo priložnost vzpostaviti neposreden stik s predsedniškimi kandidati – Romano Tomc, Borutom Pahorjem, Marjanom Šarcem in Ljudmilo Novak – in eno izmed dijaških mest je zasedla dijakinja 3. D-razreda Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Meta Štuhec. »Upam, da nikoli več ne slišim stavka, da se mladi ne zanimamo za politiko. Vprašanja, ki smo jih pripravili za predsedniške kandidate, so pokrivala vse; od kontroverznosti homofobije, splošne funkcije predsednika, univerzalnega temeljnega dohodka, štipendij, zdravstvenih reform pa vse do posegov v naravo in vizionarskih ciljev posameznika. Vseh vprašanj nismo niti imeli časa zastaviti, saj smo bili časovno omejeni, odgovori politikov pa so dolgi, skoraj predolgi. Nekateri so zajeli bistvo, drugi so vodo speljali na svoj mlin, toda izkušnja je enkratna in neponovljiva, čeprav se mi zdi, da bi mladi (poTOMCi) včasih bolje vodili državo kot odrasli,« je o dogodku povedala Štuhečeva.

Oddajo si bo moč ogledati na Kanalu A. Meta je dodala tudi, kako pomembna se ji zdi politična informiranost in kritična presoja prejetih informacij, hkrati pa je dijake GFML pozvala, da se odpravijo na volišča, saj vsak glas šteje.


Več v Kultura in izobraževanje