Ansambel Opoj prejel dve nagradi na jubilejnem festivalu narodno zabavne glasbe v Cerkvenjaku

Ansambel Opoj je prejel nagrado komisije Bronasti klopotec ter nagrado občinstva

Prlekija-on.net, nedelja, 22. oktober 2017 ob 12:34
Ansambel Opoj, foto: FB Ansambel Opoj

Ansambel Opoj, foto: FB Ansambel Opoj

V petek, 20. oktobra, se je na odru, letos jubilejnega 30. festivala narodno zabavne glasbe v Cerkvenjaku, Festivalu "Slovenskogoriški Klopotec" Cerkvenjak, predstavilo devet ansamblov iz vse Slovenije. V osrčju Slovenskih goric so številni zbrani lahko slišali izvajalce narodno-zabavne glasbe: Ansambel Blaža Hutevca, Ansambel Razgled, Ansambel Opoj, Ansambel Savinjski kvintet, Ansambel Florjan, Ansambel Krimski lisjaki, Ansambel Frajerke, Ansambel Sanjski muzikanti in Ansambel Poziv.

Nastopajoči ansambli so se potegovali za nagrade strokovne komisije ter občinstva, nagrajeno je bilo tudi najboljše besedilo. Posebnost cerkvenjaškega festivala ostaja nagrada za najboljšo priredbo ter izvedbo ljudske pesmi. Ansambli se na festivalu predstavijo z novejšo lastno skladbo ter priredbo ljudske pesmi. Na tak način festival v Cerkvenjaku prispeva k ohranjanju naše skupne dediščine na področju ljudskih pesmi.

Ansambel Opoj je pri tem prejel dve nagradi in sicer nagrado komisije Bronasti klopotec ter nagrado občinstva. Zlati klopotec je prejel Ansambel Florjan, ki je prejel tudi nagrado za priredbo ljudske pesmi, Srebrni klopotec Ansambel Blaža Hutevca, nagrado za najboljše besedilo pa Igor Pirkovič - Polka dviga krila.

Spodaj je acapellska izvedba ljudske skladbe Dekle na vrtu (priredbo so prispevali sami), po tem, ko so še drugič stopili na oder.



Več v Kultura in izobraževanje