Martinov pokal tokrat kegljačem DU Radenci

Tradicionalno tekmovanje uspelo že sedemnajstič

Filip Matko Ficko, sreda, 8. november 2017 ob 19:12
Ekipa Društva upokojencev Radenci 1

Ekipa Društva upokojencev Radenci 1

Na klasičnem štiristeznem kegljišču v Radencih je letošnji tradicionalni turnir, tokrat za 17. Martinov pokal, organiziralo Društvo upokojencev Gornja Radgona. Po treh zaporednih letih zmag Gornjeradgončanov so se novega pokala lahko razveselili Radenčani.

Na še edinem tovrstnem kegljišču na obeh bregovih reke Mure se je tekmovanje za 17. Martinov pokal pričelo v sredo, 8. novembra ob 8.uri, pomerile pa so se tokrat štiri ekipe: ekipa Društva upokojencev Gornja Radgona, ekipa Društva upokojencev Lendava ter dve ekipi Društva upokojencev Radenci. Po štirih krogih tekmovanja, ko so se na tekmovališču zvrstili po štirje tekmovalci oz. tekmovalke iz vsake ekipe je bila razvrstitev naslednja: 1. mesto ekipa DU Radenci 1 (Oto Kos, Franc Šebjanič, Borut Štiberc in Majda Kaučič) 2061 podrtih kegljev, 2. mesto DU Lendava (Dušan Radaković, Jože Horvat, Milan Matko in Zlatko Kuk) 2021 podrtih kegljev, 3. mesto DU Gornja Radgona (Matija Ratek, Ivan Lesjak, Marjan Šalamun in Franc Papotnik) 1903 podrti keglji in 4. mesto DU Radenci 2 (Zvonko Čolnik, Marjan Rauter, Mirko Domanjko in Albin Marinič) 1766 podrtih kegljev. Med skupno 16 tekmovalci in tekmovalkami so bili najboljši trije: 1. mesto Borut Štiberc (DU Radenci) 559 podrtih kegljev, 2. mesto Jože Horvat (DU Lendava) 537 podrtih kegljev, 3. mesto Ivan Lesjak (DU Gornja Radgona) 531 podrtih kegljev itd.

Zaključek tekmovanja z razglasitvijo rezultatov in pogostitvijo je potekal v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kjer sta priznanja in pokal v imenu Društva upokojencev Gornja Radgona izročila predsednica Inge Ivanek ter vodja tekmovanja Stanko Bac. Naj ob tem zapišemo, da je najstarejši tekmovalec med vsemi bil 80-letni Mirko Domanjko v ekipi DU Radenci 2.


Več v Šport